Search

Potpuno očekivani zaokret u modnoj kući Dior

Potpuno očekivani zaokret u modnoj kući Dior

Feminizam kao glavna nit vodilja


Image: IMAXtree,

Dizajnerica Maria Grazia Chiuri prije samo tri mjeseca preuzela je kreativno vodstvo modne kuće Dior i jučer je predstavila debitantsku kolekciju

Jučer se od nje očekivalo puno i sve oči bile su uprte u njezinu prvu kolekciju za Dior. Sudeći po težini koju je nosila na leđima, sve joj je oprošteno. Prisjetimo se kako je Raf Simons bio emotivan oko predstavljanja prve kolekcije za ovu kuću što je potpuno opravdano s obzirom na status ove modne kuće. Prve redove popunile su zvijezde poput Rihanne, Kate Moss, Jennifer Lawrence, Natalie Portman i Marion Cotillard, a dizajnerica je potpuno smirena dala komentar na svoju kolekciju kojom je dala svoj odgovor na vruću temu feminizma. Inspirirala se sportom koji je stvoren za srce i dušu i identičan je i za žene i muškarce, barem što se uniforme tiče. Bijele pripijene hlače i podstavljeni prsluci s otisnutim aplikacijama srca šalju jasnu poruku o izjednačavanju spolova, odnosno slave feminizam. "Želim stvoriti modu koja pristaje ženi današnjice, koja odgovara njihovim potrebama koje se mijenjaju, oslobođena od stereotipnih kategorizacija  muškog i ženskog." - izjavila je dizajnerica koje je apsolutni naglasak stavila na nosivost kolekcije. 

Uslijedila je kolekcija koja je bila čista suprotnost od prošle, kao i od svih kolekcija njezinih prethodnika i usprkos sportskom momentu, i dalje izrazito ženstvena. Elegantne siluete najbolje su vidljive na jednostavnim, gracioznim haljinama od delikatnog prozirnog materijala nalik tilu koje su u gornjem dijelu pripijene, a u donjem dijelu se šire. Pored bijele tu je i dominantna crna koja je prisutna na kožnim komadima poput jakni i proštepanih prsluka. Nisu izostale ni majice s otisnutim porukama koje će sigurno biti pravi hit u modnom svijetu svih žena koje slave feminizam, a već prije predstavljanja kolekcije na svojem Instagram profilu započela je kampanju pod nazivom #thewomenbehindmydress s kojom je dala naslutiti svoju poruku. Odlučno je pomirila sportski chic i eleganciju kakvu bi svaka žena poželjela za sebe, i preokrenula kuću u nekom drugom, rekli bismo komercijalnom smjeru. Ne smijemo smetnuti s uma činjenicu da je godinama vrlo uspješno radila za modnu kuću Valentino, a brojke će pokazati  koliko je uspješna u "nešto drugačijem" Dioru. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više