Search

Povratak Toma Forda u Gucci?

Povratak Toma Forda u Gucci?

Ima li istine u glasinama?


Image: buro247.com/me

Baš kad smo pomislili da je drama oko modne kuće Gucci dosegla svoj vrhunac krajem prošle godine, situacija postaje sve napetijom

Nakon najavljenog odlaska Fride Giannini s mjesta kreativne direktorice kao i izvršnog direktora kompanije Patrizia di Marca u prosincu prošle godine, na čije je mjesto već pristigao Marco Bizzarri, situacija se zakomplicirala početkom ovog tjedna kad je Giannini iznenada napustila modnu kuću Gucci, iako je izjavila da će odraditi svoju posljednju reviju u veljači ove godine. Nagađanja o potencijalnom nasljedniku Fride Giannini rezultirala su brojnim imenima, no nijedno nije zaokupilo našu pažnju poput ovog - Tom F0rd. 

Tijekom cijelog desetljeća vladavine u modnoj industriji, od 1994. pa sve do 2004. godine, Tom Ford je definirao kuću Gucci i od neprofitabilne tvrtke stvorio brend kakvog danas poznajemo, odnosno luksuznu modnu megakuću. U tom iznimno uspješnom razdoblju, pod kreativnim vodstvom Toma Forda, Gucci grupa (danas poznata kao koncern Kering) preuzela je kontrolu nad modnom kućom Yves Saint Laurent. Suradnja s Tomom Fordom bio je potez kakvog Gucci nikad nije uspio ponoviti. Njegove kontroverzne reklamne kampanje i angažiranje velikih zvijezda nisu bile put kojim je Frida Giannini htjela nastaviti, pa je tako njezina karijera Gucciju donijela minimalistički pristup, 'stvarne žene' i filantropske projekte.

Nakon rata s vlasnikom Kering koncerna, François-Henrijem Pinaultom, Ford se povlači iz javnog života, a onda se 2006. vraća u velikom stilu predstavljajući svoj vlastiti brend, za kojeg se vjeruje da vrijedi gotovo milijardu dolara. Postavlja se pitanje zašto bi se Tom Ford uopće vratio u Gucci? Imajući na umu da balansiranje očinskih i poslovnih obveza može biti prilično zahtjevan posao, hoće li Ford pronaći vremena za povratak na staru poziciju?  

S druge strane, ako se itko može uhvatiti u koštac s takvim stresom, to je zasigurno Tom Ford. Uz veliki povratak Johna Galliana, možemo se samo nadati ispunjenju još jedne od naših modnih želja i uskoro ponovno dočekati Toma Forda na čelu Guccija. Držimo fige...

Povratak Toma Forda u Gucci? (фото 1)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više