Search

Poznata srpska dizajnerica predstavila novu kolekciju

Poznata srpska dizajnerica predstavila novu kolekciju

Gala prezentacija linije nakita i odjeće brenda Ines Atelier

Tekst: BURO.

Image: Foto: Aleksandar Carević

Mlada dizajnerica Ines Janković održala je gala prezentaciju linije nakita i odjeće svog brenda Ines Atelier ovog tjedna u Beogradu kojoj je prisustvovala i suradnica Büro 24/7 Jasmina Hajrović Rajić. Inspirirani njenom kolekcijom donosimo vam kratki intervju s Ines, u kojem ona otkriva ponešto o svojim dizajnerskim počecima, vlastitom brendu te planovima za budućnosti, uz fotografije prekrasne kolekcije.

U zadnjih godinu dana otvorili ste vlastiti studio, dizajnirali kolekciju, sudjelovali na nekoliko tjedana mode i uz to sve postali prepoznatljivo ime na modnoj sceni. Kako ste sve stigli?

Vjerujem da iskreno i svakodnevno uloženi trud, uz talent i dobru organizaciju, ne može proći nezapaženo. Imali smo vrlo uspješnu godinu, ali to ne znači da nećemo u sljedećoj postaviti još veće ciljeve. Jednostavno uživam u onome što radim, imam odličan tim ljudi s kojima surađujem, tako da granice ne postoje.

Poznata srpska dizajnerica predstavila novu kolekciju (фото 1)

Studirali ste na talijanskom Istituto Marangoni, ali to nije bio vaš prvi izbor. Kako je uopće krenuo vaš put u svijet mode?

Moje "prvo zanimanje" je dizajn interijera, međutim moda je oduvijek bila ono čime sam se zapravo željela baviti. Nakon studija unutrašnjeg uređenja u Firenci i Rimu i par godina radnog iskustva u tom polju, ipak sam odlučila sebi ispuniti želju, upisati i završiti studije mode u Milanu.

Pored odjeće, dizajnirate i nakit. Nedavno ste počeli suradnju s jednim od najpoznatijih portala za prodaju nakita?

Britanski portal Caratime je jedan od najboljih u području nakita i vrlo smo ponosni što smo jedini brend s ovih prostora koji ima tu čast da svoje komade prezentira zajedno s vodećim brendovima u ovom području.

Poznata srpska dizajnerica predstavila novu kolekciju (фото 2)

Kako sam vam i rekla nakon našeg upoznavanja, ostavljate dojam izuzetno vrijedne i energične osobe. Sigurno imate mnogo planova za vas brend?

Upravo smo prezentirali novu kolekciju nakita u Beogradu za sezonu jesen/zima 2014./15., koji će svoju europsku premijeru imati u siječnju, na sajmu u Parizu. Također, nedavno smo potpisali ugovor s showroomom iz Pariza i Milana. U 2014. želja i plan je plasman Ines Ateliera van granica Balkana.

Poznata srpska dizajnerica predstavila novu kolekciju (фото 3)

Poznata srpska dizajnerica predstavila novu kolekciju (фото 4)

Poznata srpska dizajnerica predstavila novu kolekciju (фото 5)

Poznata srpska dizajnerica predstavila novu kolekciju (фото 6)

Tekst: Jasmina Hajrović Rajić

Related articles

Buro 24/7 Selection

više