Search

Poznati brend trenirki iza kojeg stoji i Miroslava Duma ima novu kolekciju

Poznati brend trenirki iza kojeg stoji i Miroslava Duma ima novu kolekciju

Tekst: BURO.


Pangaia je samostalno pokrenula trend trenirki i prije nego što smo mogli zamisliti da ćemo se naći u situaciji u kojoj smo svi zatvoreni u kućama i nosimo isključivo odjeću u kojoj se razvlačimo po kauču. Miroslava Duma je uvijek bila jedna od najpoduzetnijih mladih žena na svjetskoj modnoj sceni te nije čudno da se na vrijeme uključila u novi projekt koji je financirala nakon portala Buro i koji je doživio globalni uspjeh. Važnija od trenirki je poruka brenda i činjenica da su svi modeli načinjeni od recikliranih materijala poput recikliranog pamuka i vlakana morskih algi.

Nova kolekcija je posvećena Arktičkom oceanu i to kako bi upozorili na propadanje tog važnog eko sustava zbog klimatskih promjena: “Iako se radi o području koje ima najekstremnije vremenske uvjete na svijetu, Arktik je dom raznim vrstama životinja od tuljana do polarnih medvjeda. Naša je dužnost da upozorimo svijet na katastrofalne posljedice koje klimatske promjene imaju na to područje i da zaštitimo životinjske vrste koje zbog istog izumiru” – kazali su.

Kolekcija se sastoji od hoodie majica, majica kratkih rukava, Sweatshirta i donjeg dijela trenirki u bojama koje simboliziraju Arktik – boja leda, tamno plava, svijetloplava. Cijene modela se kreću u rasponu od 55 do 150 dolara, a kolekcija je dostupna online.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više