Search

Prada, jesen/zima 2015.

Prada, jesen/zima 2015.

Proljetno raspoloženje


Image: Imaxtree

Miuccia Prada odlučila je zaokrenuti estetski pravac kuće Prada u sasvim novom smjeru i mračne tonove i notu ozbiljnosti posljednjih sezona zamijeniti romantičnih i živahnim notama 60-ih, pastelnom paletom boja i neoprenom

Tamne boje, stroge i ozbiljne siluete, propitkivanje rodnih uloga u suvremenoj modi, posljednje su dvije sezone obilježili estetiku kuće Prada. Stoga su jučer na pisti svi očekivali nastavak u istom smjeru, koji je još u siječnju najavila potpuno crna muška kolekcija. Miuccia Prada je bila svjesna onog što modni svijet od nje očekuje i upravo je zato krenula u novom smjeru i isporučila jednu ženstvenu, čak pomalo girly i nježnu kolekciju.

Dizajnerica je izjavila kako je odlučila prisjetiti se dobre stare romantike, tema koju smo jučer vidjeli i na reviji kuće Gucci, koju je uveo Alessandro Michele. Prada je komade lišila svih tradicionalnih muških obilježja i svoje modele pretvorila u djevojčice u svijetloružičastim mini haljinama. Svaki očaravajući komad koji je prošetao pistom u gledatelju izaziva želju za tepanjem i opisivanjem komada u deminutivima. Tako smo imali prilike vidjeti slatke torbice, blještave haljinice, zgodne sakoiće koji su svojim mašnicama, gumbićima i broševima jednostavno unijeli duh vedrine i djetinjstva. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više