Traži

Predstavljena raskošna kampanja unikatnih vjenčanica Matije Vuice

Predstavljena raskošna kampanja unikatnih vjenčanica Matije Vuice

Sacrament Royal

Tekst: BURO.


Fotografija: Franjo Matković

Modna dizajnerica novom kampanjom predstavlja dosad najveću kolekciju vjenčanica...

"Nova kolekcija nastala je tijekom posljednjih nekoliko mjeseci rada u mom atelieru, za potrebe jednog divnog novog projekta u Međugorju koji me inspirirao na poseban način. Kampanja donosi fotografije samo dijela, do sada moje najveće kolekcije vjenčanica i rađena je uz razmišljanje da je svaka mladenka posebna i njena posebnost mora još više biti naglašena vjenčanicom. Za ovo snimanje okupila sam svoj tim suradnika pod vodstvom Viktora Drage i poželjela čaroliju, koja će zabilježiti trenutak stvaranja i prenijeti emociju, te posvećenost svakom najmanjem detalju." otkrila je Matija Vuica. 

"Projekt je sniman u Koprivničkoj sinagogi, zaštićenom kulturno povijesnom objektu van funkcije, i usred procesa obnove,  čija je čarobna unutrašnjost postala kulisa na kojoj su se izmjenjivale projekcije različitih sakralnih objekata iz cijeloga svijeta. Ideja projekta, brisanje granica prostora i vremena, razlika u vjeri, istini i različitim senzibilitetima, koji su uzrok svih problema našeg vremena, rezultirala je čistom i jednostavnom ljubavlju, onom istom koju ugrađujem u svoje haljine ili ona kojom mladenke stupaju u brak bilo gdje na svijetu. Energiju snimanja, u finalnom nam obliku donose fotografije Franje Matkovića, jednog od vodećih domaćih fotografa, kojem je s razlogom povjerena uloga s obzirom na tehničku kompleksnost cijelog projekta."

Trinaest odabranih haljina, podijeljeno je u tri cjeline, a na svim fotografijama u prvom su planu detalji kolekcije, a modeli stoje u pozama koje podsjećaju na ikonografiju religijskih umjetničkih djela. Haljine iz couture dijela kolekcije, raskošnog dizajna, s ručno našivenim aplikacijama od vrhunske čipke i kristala, prepoznatljivog rukopisa Matije Vuice, s pripadajućim krinolinama, nestvarne u svojoj rafiniranoj izvedbi, dostojne su kraljevskog vjenčanja iz snova.

Glamur kolekcija, odiše zvjezdanim sjajem holivudskog štiha, prepoznatog u Matijinom radu i van granica Hrvatske. Zavodljiva putenost, u čistoći bijele boje, s raskošnim dodacima koji naglašavaju ženstvenost. 

Pure linija, klasičnog stila, koji inzistira na vrhunskom odabiru materijala i izvedbi, a koketira s tradicijskim elementima vjenčane haljine, namijenjena onim mladenkama koje teže klasici i samozatajnosti svečanog trenutka.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor