Search

Prestižna LVMH nagrada preimenovana je u čast Karl Lagerfelda

Prestižna LVMH nagrada preimenovana je u čast Karl Lagerfelda

Uzbudljiva dodjela osvanut će u novom ruhu

Tekst: F.Š.


Image: Instagram,
Getty Images,
Buro arhiva

Modni natječaj korporacije LVMH koji se posljednjih nekoliko godina dodjeljuje najboljim mladim modnim dizajnerima doživio je svojevrstan makeover. Naime, nagrada koja se ranije zvala "Special Prize" sada će biti preimenovana u "Karl Lagerfeld Prize" u čast nedavno preminulom dizajneru Karlu Lagerfeldu, a koji je prethodnih godina sudjelovao kao sudac LVMH-ovih nagrada, a u dodjelu je bio uključen od samih početaka.

"Karl je bio involviran i posvećen ovoj dodjeli od prvog dana. 'Karl Lagerfeld Prize' odražava bliskost koju smo razvijali tijekom godina i odaje počast njegovoj jedinstvenoj kreativnosti", rekla je Delphine Arnault, direktorica i izvršna predsjednica LVMH korporacije.

Prestižna LVMH nagrada preimenovana je u čast Karl Lagerfelda (фото 1)

Otkako je pokrenuta 2014., nagrada je privukla veliku pažnju javnosti, te okupila mlade talente širom svijeta. Ove godine, iz skupine od 1700 kandidata iz sto različitih zemalja, već je izabrano osam finalista. Oni su: Kunihiko Morinaga, Bethany Williams, Emily Adams Bode, Hed Mayner, Kenneth Izedonmwen, Spencer Phipps, Stefan Cooke, te Jake Burt. Ovogodišnja će se dodjela održati 4. rujna u zgradi Zaklade Louis Vuitton u Parizu, a dobitnik nagrade će osvojiti 150.000 eura. Osim novčane nagrade, sretni dobitnik će osvojiti i jednogodišnji mentorski program koji će im pružiti čelnici LVMH korporacije, a odnosi se na edukaciju u području mode, imidža, proizvodnje, distribucije i marketinga. Osim LVMH korporacije, slavnom dizajneru nedavno je počast odao i jedan od najpoznatijih umjetničkih muzeja u svijetu, The Metropolitan Museum of Art, popularno zvan The Met, koji će otvoriti retrospektivnu izložbu posvećenu njegovom životu i djelu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više