Search

Proenza Schouler, jesen/zima 2015.

Proenza Schouler, jesen/zima 2015.

Apstraktni ekspresionizam

Image: Imaxtree

Kreativni dvojac kuće Proenza Schouler ove sezone nudi oštre rezove inspirirane američkim apstraktnim ekspresionizmom

Ekspresionistička apstrakcija, prisutna u radovima jedne od najvećih američkih umjetnice 20. stoljeća Helen Frankenthaler, poslužila je kao inspiracija modnome dvojcu kuće Proenza Schouler. Dok paleta boja kojom se koristila Frankenthaler nije nužno prisutna u kolekciji Lazara Hernandeza i Jacka McCollougha, duh ekspresionizma je itekako ovdje. "Ona je jednostavno toliko inspirativna, cijela njezina ideja ekspresionizma i spontanosti, ta sirovost stvaranja", komentirao je Hernandez. 

Sirovost je izražena kroz grube komade oštrog reza, tema koja se provlači cijelom kolekcijom, od topova, preko haljina pa sve do kaputa. Rezovi ponekad otkrivaju golu kožu, ponekad su slojevito gomilani preko drugih slojeva kreirajući bogatu teksturu komada. Rubovi suknja namjerno su izrezani kako bi u kolekciju ubrizgali dozu spontanosti i dinamiku pokreta. 

Goveđa koža i printovi ističu se kao upečatljivi elementi kako kaputa, tako i haljina. Gola ramena istaknuta su zahvaljujući horizontalno rezanim ovratnicima koji prate liniju torza i ramena, a duboko rezani dekolte seže sve do struka pa kreacije odišu dozom seksipila.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više