Search

Proljeće kako ga vide Chanel, Balenciaga, Balmain, Isabel Marant i drugi

Proljeće kako ga vide Chanel, Balenciaga, Balmain, Isabel Marant i drugi

Stigle su proljetne kampanje najvećih modnih kuća


Image: Buro247 ME,
UA,
KZ

Nove proljetne kampanje velikih modnih kuća izlaze iz dana u dan, i dok smo već pisali o Valentinu, Dolce&Gabbani i Alexanderu Wangu, sada su stigle i kampanje kuća Chanel, Balenciaga, Balmain, Miu Miu, i drugih

Nove kampanje za svoje proljetne kolekcije u posljednjih su tjedan dana predstavili Chanel, Balenciaga, Balmain, Isabel Marant, Miu Miu, Moschino, a Alexander Wang je dopunio prvi dio svoje kampanje o kojoj smo već pisali i otkrio novo zaštitno lice, glazbenika Ninju iz skupine Die Antwoord.

Alexander Wang

O novoj kampanji Alexandera Wanga već smo pisali. Snimljena je u New Yorku, a prikazuje seriju fotografija koje prate skupinu mladih na kućnom tulumu te njihovu šetnju kući u ranim jutarnjim satima. No, Wang je otkrio i drugi dio kampanje u kojem se kao jedno od zaštitnih lica pojavljuje reper Ninja, inače član južnoafričke glazbene skupine Die Antwoord. Wangovu viziju fotografijama su ovjekovječili Inez van Lamsweerde i Matadin Vindooh poznatiji samo kao Inez&Vindooh.

Balenciaga

Demna Gvasalia je u svojoj drugoj kampanji za Balenciagu u prvom planu istaknuo likru od koje je radio upečatljive cipele-hlače koje smo vidjeli u njegovoj kolekciji za Balenciagu za proljeće/ljeto 2017. Uz to, istaknuo je i sakoe koji su karakteristični za Balenciagu, no cijela je kampanja snimljena u stilu Vetementsa i Gvasalia je na granici da, nakon sjajne prve kolekcije za Balenciagu, pobjegne u smjeru svog uličnog stila.

Balmain

Kreativni direktor Balmaina, Olivier Rousteing, za novu je kampanju angažirao supermodele Doutzen Kroes, Natašu Poli, Isabeli Fontanu i Jona Kortajarenu te seks simbole iz devedesetih, Tonyja Warda i Gabriela Aubryja. Kampanja je snimljena na kalifornijskim autocestama, iako uz prenaglašene efekte dodane u Photoshopu izgleda kao da je snimljena u studiju. Snimio ju je Steven Klein, a modeli nose odjeću iz Rousteingove posljednje kolekcije za proljeće/ljeto 2017. 

Chanel

Karl Lagerfeld je svoju proljetnu kolekciju za Chanel pretočio u razigranu kampanju s Arizonom Muse u glavnoj ulozi. Lagerfeld je kombinirao klasične Chanel kostimiće s modernijim siluetama, a nije ni izostavio uključiti bijele maske inspirirane Stormtrooperima iz "Ratova zvijezda" koje smo vidjeli na reviji u njegovom "data centru" u Parizu prošle godine. Lagerfeld je sam i snimio kampanju dok je za koncept bila zadužena Carine Roitfeld.

Isabel Marant

Zvijezda nove kampanje francuske dizajnerice Isabel Marant je Anna Ewers. Njemačka se manekenka odlično snašla u komadima iz proljetne kolekcije kuće Marant pozirajući u svakodnevnim ambijentima kao što je kuhinja ili pak jednostavno ispred svijetlog platna u fotografskom studiju. Annu Ewers je snimio legendarni fotografski par Inez Van Lamsweerde i Matadin Vindooh. 

Miu Miu

Miuccia Prada je za svoju novu kampanju za Miu Mu bila inspirirana stilom koji se nosio na plažama u šezdesetim godinama prošlog stoljeća. Kampanju je snimio Alasdair McLellan, a u njoj se pojavljuju glumica Elle Fanning, modeli Karen Elson, Carolyn Murphy i Lara Stone te mlade zvijezde Sonia Ben Ammar, Brigit Kos, Mayowa Nicholas i Ellen Rosa. Fotografije savršeno prenose atmosferu kolekcije kuće Miu Miu za proljeće/ljeto 2017. koja je bila jedna od boljih kolekcija prikazanih na tjednima mode u rujnu 2016.

Moschino

Moschino je za svoju novu kampanju angažirao najpopularnije sestre u svijetu modelinga - Gigi i Bellu Hadid. Haljine inspirirane odjećom za papirnate lutke predstavljane u njihovoj posljednjoj kolekciji za proljeće/ljeto 2017. tako su se prošetale sestre Hadid ispred objektiva paparazza. Snimio ih je Steven Meisel, a uz fotografije je objavljeno i nekoliko videa koji prate kampanju. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više