Search

Prva reklamna kampanja kuće John Galliano

Prva reklamna kampanja kuće John Galliano

Novo poglavlje za modnu kuću


Image: buro247.ru

Kontroverzni dizajner John Galliano s kućom koja nosi njegovo ime već dulje vrijeme nema nikakve modne veze, osim, ironično, samog imena brenda. No, i bez njega kuća djeluje i stvara, a danas vam predstavljamo i prvu reklamnu kampanju u novom poglavlju brenda

Sudbina kreatora Johna Galliana koji je godinama stvarao u kući Dior jedna je od tragičnijih modnih priča, a što reći u slučaju s kućom koju je on sam pokrenuo, a s kojom danas tek dijeli isto ime... Naime, nakon velikog skandala s Gallianovim antisemitističkim izjavama dizajner je svrgnut s mjesta kreativnog direktora i kuće Dior i kuće John Galliano. Od tog trenutka u kući John Galliano djeluju neka sasvim druga imena, dok Galliano trenutno stvara u kući Maison Margiela.

Sve ove godine kuća John Galliano tražila je svoj novi izričaj, koji s Gallianovim nikakve veze nema, pokušavajući pronaći svoje mjesto na modnom nebu, a u tome naumu uvelike pridonosi i kreativni direktor kuće Bill Gaytten. U duhu stvaranja novog identiteta sa suvremenom estetikom kuća intenzivno radi na rebrandingu, a nova reklamna kampanja za kolekciju proljeće/ljeto 2016. s Christy Turlington kao zaštitnim licem prvi je primjer modnog zaokreta i nove koncepcije. Fotografiju potpisuje slavni dvojac Inez & Vinoodh.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više