Search

Prva samostalna kolekcija Pierpaola Picciolija za Valentino

Prva samostalna kolekcija Pierpaola Picciolija za Valentino

Tjedan mode u Parizu


Image: Buro247ru

Nakon odlaska njegove kolegice Marije Grazije Chiuri u Dior, Pierpaolo Piccioli ostao je sam na mjestu kreativnog direktora kuće Valentino, a sada je u Parizu prikazao i svoju prvu samostalnu kolekciju

Nova kolekcija ostala je u okvirima estetike kakvu su on i Chiuri njegovali tijekom svoje dugogodišnje suradnje i koja je Valentino osvježila i vratila mu staru slavu. Glavni odjevni komad bile su haljine dok su forme bile vrlo ženstvene, lepršave, uske na gornjem dijelu tijela, a raširene prema dnu s trenutcima kada su se i rukavi širili u puf forme. Vrlo tipično za Valentino, no Piccioli je otišao korak dalje u detaljima i teksturama.

Za početak, zanimljivo je kako je suprotstavio baršunaste detalje i plisiranu svilu na haljini koja je otvorila reviju, zatim kožni top i satenske hlače, kapute i hlače od ružičastog brokata s košuljama od klasičnog popelina ili pak teksturiranim satenskim kombinezonima. Bilo je tu i čipke, lamea, pletiva, krzna i mreže ispunjene vezenim motivima. Kada govorimo o koloritu, najizraženiji su bili komadi u ružičastoj boji, no bilo je i pregršt crne i žute, na trenutke i crvene i plave. Najzanimljiviji dio su bili printevi. Piccioli je otkrio kako ga je za njih inspirirao rad Zandre Rhodes, britanske dizajnerice poznate po ručno slikanim motivima na odjeći. Dizajnerica ga je pustila u svoj studio i upoznala ga sa čitavim sadržajem svoje arhive u Londonu. Nadahnut onim što je od nje naučio, Piccioli je oslikao romantične motive na svojim lepršavim ženstvenim, koje je zatim "pojačao" izvezenim motivima. Vrlo moćno, tehnički zahtjevno i sasvim u duhu Valentina.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više