Search

Prvi dan Tjedna mode u Parizu obilježio Saint Laurent

Prvi dan Tjedna mode u Parizu obilježio Saint Laurent

Tjedan mode u Parizu

Image: Imaxtree

Tjedan mode u Parizu započeo je jučer, a prvi je dan obilježila druga kolekcija Anthonyja Vaccarella za Saint Laurent

Nakon poprilično blage prve kolekcije (barem nakon onih koje je prethodno za Saint Laurent radio Hedi Slimane), Anthony Vaccarello je u novoj kolekciji otpustio kočnice. Prikazao je kolekciju od čak 106 modela, uglavnom ženskih, no bilo je tu i muških komada. Inspiriralo ga je, kako je rekao za Vogue, nasljeđe samog Yvesa Saint Laurenta kojeg uvijek veže uz tulume i kasnovečernje izlaske. No, htio je, tvrdi, sve to odnijeti na još višu razinu, uvesti neka modernija rješenja i pretvoriti tu večernju odjeću u nešto što se može nositi tijekom cijelog dana.

Tako je crne i smeđe kožne minice s predimenzioniranim volanima spajao s bijelim puloverima, svilenim košuljama na točkice ili čak s običnim bijelim potkošuljama širokih naramenica. Spomenute suknje kao i haljine s proširenim ramenima u stilu osamdesetih, osim od kože bile su izrađene i od tamnoplavog lamea kao i od svile ili čak baršuna prekrivenog svjetlucavim srebrnim ljutkastim perlama. Najzanimljiviji dio kolekcije bio je taj prijelaz iz večernje u dnevnu odjeću. To se vidjelo na nekoliko razina. Crna i tamnoplava zamijenjena je smeđom bojom konjaka od kojeg su bile izrađene kožne haljine, jakne od brušene kože s bijelim ovčjim krznom i krznene jakne koje su krojene u formi traper jakne. Bili su tu i već spomenuti bijeli puloveri i tamnoplave traperice kombinirane s nabranim visokim čizmama koje su pravi komad za nošenje i na poslu i tijekom večernjih izlazaka.

Da bi pojačao taj kontrast Vaccarello je večernje haljine doveo do ruba spuštajući dekolte skroz do ispod grudi ostavljajući samo područje grudi prekriveno tek tilom, čipkom ili pak sasvim golo. Zanimljivo, ali neobično, možda čak i nedovoljno slojevito i nedorečeno, ali svojstveno Vaccarellu i vjerojatno idealno za Saint Laurentove kupce. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju: 

više