Search

Prvi dan Tjedna visoke mode u Parizu obilježila revija kuće Rodarte

Prvi dan Tjedna visoke mode u Parizu obilježila revija kuće Rodarte

Sestre Mulleavy debitirale u Parizu


Image: Buro247me

U Parizu je jučer otvoren Tjedan visoke mode na kojem su po prvi put kolekciju svog brenda Rodarte predstavile sestre Laura i Kate Mulleavy

Sestre Mulleavy su jučer u Parizu predstavile svoju novu kolekciju za proljeće/ljeto 2018. i unatoč negodovanju mnogih koji se protive ready-to-wear brendovima na Tjednu visoke mode, obilježile prvi dan tog glamuroznog događaja. Sama kolekcija bila je sasvim u njihovom stilu ili, kako je rekla Kate Mulleavy: "Ovo je "najrodarte" kolekcija koju smo do sada proizvele." Revija je stoga bila smještena na otvorenom u velikom vrtu ispunjenom engleskim ružama i drugim cvijećem koje je osim scenografije, krasilo i odjeću. Prvenstveno je to bila sadarka, biljka koja se na engleskom zove baby's breath (bebin dah), a kojom su dizajnerice ogrnule modele, te napravile od nje ukrase za kosu, zapešća i prste. Vrlo neobično i oku ugodno, ali nemoguće je pobjeći od pitanja što nošenje tog živog cvijeća doista znači? Predlažu li sestre Mulleavy da doista nosimo živo cvijeće svezano oko lakta ili zgloba?

Ako govorimo o teksturama i tkaninama, dizajnerice nisu otišle daleko od svoje prepoznatljive estetike. Bilo je tu puno šifon svile i tila, sve je bilo ukrašeno cvjetnim vezom, točkicama, cvjetnim aplikacijama, perlicama, nojevim perjem i mašnama koje su, uz cvijeće, bile dominantni detalj, no ni njihova uloga nije bila najjasnija. Zanimljiv dio kolekcije činile su kožne odjevne kombinacije - kratke kožne jakne, široke hlače s niskim strukom, haljine ispunjene volanima (koje su podsjećale na estetiku Sarah Burton), te kožne gležnjače i čizme koje su sezale do koljena. Taj uvjetno rečeno grublji dio kolekcije, rasplamsao je svojevrsni rock chic kojem su sestre Mulleavy sklone i koji im leži. Sve u svemu, unatoč upitnicima koji se javljaju oko priče i koncepta, kolekcija je izgledala moćno i publika je bila doista oduševljena. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju:

Related articles

Buro 24/7 Selection

više