Search

Prvi pogled na Pirellijev kalendar za 2017. godinu

Prvi pogled na Pirellijev kalendar za 2017. godinu

Uma Thurman, Nicole Kidman, Jessica Chastain

Tekst: E.G.


Image: Instagram

Nakon što je u kolovozu javnosti prezentiran mali dio projekta, sada su fotografije sa slavnim glumicama dostupne u cijelosti...

Tim koji radi na Pirellijevom kalendaru, svake godine iznova dokazuje da dosljedno prati svoju tradiciju i da ne rade kompromise po pitanjima estetike i razine profesionalnosti. Jedan od najpoznatijih fotografa današnjice, Peter Lindbergh, treći je put angažiran kao fotograf na čelu projekta, a ove je godine odlučio raditi s glumicama poput Jessice Chastain, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Rooney Mare, Helen Mirren, Julianne Moore, Lupite Nyong'o, Charlotte Rampling, Ume Thurman, Alicia Vikander, Kate Winslet i Robin Wright. Svoj izbor obrazlaže ovim riječima: "Cilj mi je bio portretirati žene na drugačije načine. To sam i učinio tako da sam pozvao glumice koje su odigrale važnu ulogu u mom životu te sam im se mogao maksimalno približiti. Kao umjetnik, osjećam se dužnim osloboditi žene od ideala vječne mladosti i savršenstva. Ideal savršene ljepote koje društvo promovira se ne može postići." Petar Lindbergh često naglašava kako u svom radu ne koristi Photoshop niti ne retušira pretjerano fotografije, a kako izgledaju fotografije poznatih lica snimljene na takav način, pogledajte u nastavku.

Prvi pogled na Pirellijev kalendar za 2017. godinu (фото 1)Prvi pogled na Pirellijev kalendar za 2017. godinu (фото 2)Prvi pogled na Pirellijev kalendar za 2017. godinu (фото 3)Prvi pogled na Pirellijev kalendar za 2017. godinu (фото 4)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više