Search

Raf Simons, Hugo Boss ili kako je New York postao prijestolnica najhrabrije muške mode

Raf Simons, Hugo Boss ili kako je New York postao prijestolnica najhrabrije muške mode

Završio je Tjedan muške mode u New Yorku


Image: Imaxtree

Tjedan muške mode u New Yorku završio je jučer, a dizajneri kao i posjetitelji revija dali su nam do znanja da u New Yorku muška moda ne poznaje granice

Tjedan muške mode u New Yorku trajao je četiri dana, a već su nas i same kombinacije posjetitelja oduševile. Muškarci u New Yorku ne prezaju od ženskih odjevnih predmeta kao što su haljine, suknje pa čak i cipele s visokim potpeticama. Ulična moda je doista raznolika, a i kolekcije dizajnera pokazale su da su inovativna dizajnerska rješenja itekako dobrodošla. U nastavku pročitajte osvrte na revije Rafa Simonsa i Bossa o čijim se revijama tijekom ovog Tjedna muške mode najviše pričalo.

Boss

Kreativni direktor Hugo Bossa, Ingo Wilts, u New Yorku je prikazao pročišćenu kolekciju za ljeto 2018. koja je donijela neke opuštenije muške siluete. Modeli su tako nosili lagana odijela s opuštenim dugim hlačama ili bermudama, duge balonere i kabanice u kombinaciji s kapama čime je stvoren look "za ribolov", ali je smekšan i vrlo urban. Teksture su ostale zaglađene, bez suvišnih aplikacija, patchworka, uzoraka i slično. Kombinirani su tek keper, lakirana koža i pletivo. Kolorit je bio vrlo suptilan, ali svjež i ljetni. Bilo je tu puno bijele, svijetloplave i tamnoplave, crne i smeđe te tek dva momenta crvene. Vrlo suptilno, ali i dalje vrlo moderno, svježe i odvažno. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju.

Raf Simons

Raf Simons je jedan od najpopularnijih dizajnera u svijetu mode trenutno, a možda i najpopularniji kad je muška moda u pitanju. Nakon odlaska iz Diora kao da je doživio novi kreativni procvat i kolekcije koje stvara za svoj brend i za Calvin Klein doista su vrijedne pažnje. Ova nova muška koju je kreirao za svoj brend "zapalila" je društvene mreže. "U kolekciji ima puno trenutaka iz mojih najranijih dana u dizajnu. Ima snažnih referenci na glazbu iz prošlosti kao što vidite, a brojne stvari su i izvučene iz konteksta prošlosti i dovedene u neke nove odnose. Reference na filmove, na Blade Runnera očito, prikazuju kako se kulture prožimaju, a to je za mene najvažnija poruka, kako se azijska i zapadnjačka kultura prožimaju. A ovdje ima malo i novog vala, pankerskog stava, ali ne estetski, nego više u stavu... u vibri... sve je bilo nekako energično," rekao je Raf Simons novinarima nakon revije i tako u par riječi opisao cijelu atmosferu svoje nove kolekcije.

I doista, pod je bio mokar, modeli su izgledali poput ribara s istoka u kabanicama od PVC-a, s kišobranima i kapama koje pokrivaju vrat i ramena. U rukama su nosili lampione s natpisima Paula Savillea koji je grafički uređivao albume Joy Divisiona i New Ordera. Svi su nosili visoke gumene čizme ili tenisice, a od odjevnih predmeta bilo je i asimetričnih pulovera i topova, odijela i dugih suknji. Kolorit je bio prigušen s puno zagasite tamnoplave, crvene i smeđe te crne i bijele, a dojam su mu pojačala neonska svjetla koja su prodirala u pozadini. Sve je to bilo nekako skladno, odlično zamišljeno i izvedeno. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više