Search

Raf Simons je najbolji modni dizajner u 2017.

Raf Simons je najbolji modni dizajner u 2017.

Održana dodjela CFDA nagrada

Image: Buro247hr arhiva

U New Yorku je sinoć održana dodjela prestižnih modnih CFDA nagrada, a one za najboljeg dizajnera ženske i muške odjeće pripala je Rafu Simonsu odnosno brendu Calvin Klein, gdje Simons trenutno radi kao kreativni direktor

The Council of Fashion Designers of America (CFDA) sinoć je u New Yorku dodijelio nagrade najboljim dizajnerima muške i ženske odjeće te modnih dodataka. Glavna nagrada, ona za najboljeg dizajnera ženske odjeće, ali i nagrada za najboljeg dizajnera muške odjeće pripala je Rafu Simonsu odnosno brendu Calvin Klein na čijem čelu Simons trenutno sjedi. Veliko je ovo priznanje za njega kao dizajnera budući da je počeo i ostao najpoznatiji po svojim kolekcijama muške odjeće, a sada je nagrađen i za one ženske.

Nagrada za najboljeg dizajnera modnih dodataka pripala je Stuartu Veversu za Coach, dok su nagradu Swarovski za mlade talente dobili Laura Kim i Fernando Garcia za Monse. Nagrada za najboljeg internacionalnog dizajnera koju je prošle godine dobio Alessandro Michele, ove je godine očekivano otišla u ruke Demni Gvasaliji za Vetements i Balenciagu. Nagradu za pozitivne promjene dobio je Kenneth Cole, nagradom osnivača nagrađena je Pat McGrath, a priznanje upravnog odbora dobili su Cecile Richards, Gloria Steinem i Janelle Monáe.

Počasnu nagradu za životno djelo dobio je Rick Owens dok je nagrada za modnu ikonu posthumno otišla Franci Sozzani.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više