Search

Raf Simons predstavio prvu kolekciju za Calvin Klein inspiriranu SAD-om

Raf Simons predstavio prvu kolekciju za Calvin Klein inspiriranu SAD-om

Jedna od najiščekivanijih revija godine


Image: Buro247me/Imaxtree

Raf Simons je jučer u New Yorku prikazao svoju prvu kolekciju za Calvin Klein zamišljenu kao hommage SAD-u i opravdao očekivanja fanova i kritike

S obzirom na reputaciju Rafa Simonsa, ali i dugogodišnji rad kuće Calvin Klein, reviju su došle vidjeti zvijezde. U prvim redovima sjedile su Calvinove muze koje su tu bile daleko prije Kendall i Gigi. To su dakako Brooke Shields, Gwyneth Paltrow, Julianne Moore, no stigli su i A$AP Rocky, Millie Bobby Brown koja se pojavila kao zaštitno lice Simonsove prve kampanje za CK by Appointment, te Naomie Harris i ostale zvijezde filma Moonlight koji je jedan od favorita za nagradu Oscar ove godine. Uz njih su naravno tu bili i najcjenjeniji modni kritičari predvođeni Suzy Menkes, BoF-ovim Timom Blanksom i Vogueovom Nicole Phelps. Sasvim je jasno koliki je ogromni pritisak bio na Rafu Simonsu.

No, već nakon prve odjevne kombinacije koju smo vidjeli na pisti mogli smo zaključiti - Calvin Klein se vratio. Simons je veliki štreber i isto kao što je to činio dok je radio za Jil Sander ili Dior, zavirio je duboko u arhive modne kuće, istražio svaki detalj i tek onda krenuo u skiciranje kolekcije. Osmislio ju je kao jedan hommage Americi - slično kao što je i njegova muška kolekcija prikazana prije nekoliko dana bila hommage New Yorku, no na sasvim drugačiji način, sasvim u duhu Calvin Kleina. Na modelima smo tako vidjeli kombinacije uskih dolčevita i košulja sa širokim prsnim džepovima te kožne jakne s krznenim ovratnicima i fazonama kakve nose šerifi u suprotnosti s kaubojskim čizmama s metalnim kapicama. Odao je počast i Wall Street odijelu prikazavši ga u klasičnoj sivoj varijanti i za žene i za muškarce, ali i u jarkim bojama koje su se kretale od ružičaste do tamnozelene. Osvrnuo se i na traper i predstavio ga u crnoj, bijeloj i tamnoplavoj kako bi podsjetio da je ipak to srž tog velikog američkog brenda, Calvina Kleina.

Bilo je tu i nekih neobičnih referenci na američki svakodnevni život kao što je presvlačenje naslonjača plastičnim navlakama. Simons je tako presvukao svoje kapute prozirnim PVC-om, ali i nekoliko haljina od svile i nojevog perja kako bi ukazao na to da Amerikanci tako štite nešto što smatraju vrijednim čuvanja. U detalje ne treba ulaziti jer su savršeni do zadnje sitnice kao što je vraćanje rečenice "Established 1968 Designed in America" na odjevne predmete ili pak činjenica da je revija održana u sjedištu Calvina Kleina radije nego u nekoj njujorškoj galeriji. Simons je upio Kleinovu povijest i ona ga je obuzela, a ono što je nastalo doista je vrijedno pažnje. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju:

Related articles

Buro 24/7 Selection

više