Search

Revija kuće Victoria's Secret se pretvara u PR-ovsku noćnu moru

Revija kuće Victoria's Secret se pretvara u PR-ovsku noćnu moru

Po izvorima insajdera

Tekst: Ana Pavić


Image: Getty/Guliver

Ovogodišnja revija kuće Victoria's Secret polako se pretvara u najskuplju noćnu moru za organizatore i sponzore

Za točno 11 dana u Šangaju se treba održati najspektakularnija revija godine. Govorimo o reviji kuće donjeg rublja Victoria's Secret čijom pistom šeću neke od najljepših i najplaćenijih žena svijeta. Sam projekt je vrijedan milijune dolara, a u zaradi od prijenosa donosi desetke milijuna dolara. Revija je prije svega show, po dobrom starom američkom sistemu - red polugolih ljepotica, red velikih zvijezda koje nastupaju s njima na pisti i pun prvi red influencera, poznatih lica i lijepih ljudi.
Ukratko Victoria's Secret je Superbowl donjeg rublja

Kao i svi modni brendovi, i VS su odlučili prezentirati kolekciju na azijskom tržištu, točnije u Kini. Revija je pompozno najavljivana, kao sve i prije nje. Birale su se nove Anđelice, već danima nas mediji zasipaju režimom vježbanja i dijeta koje djevojke sprovode prije revije, njihovi Instagram profili izgledaju kao jedan beskonačan "fit inspo" u kojem prevladavaju fotografije iz teretane i one u donjem rublju.

Iza scene stvari su krenule nizbrdo i to ozbiljnoPrvi veliki problem s kojim su se susreli su vize. Naime, velik broj blogera i influencera su bili prisiljeni otkazati put jer im kineska vlada nije odobrila vizu. Slična se stvar dogodila i nekim modelima koje su trebale nositi reviju. Ostali su i bez najveće zvijezde - Gigi Hadid kojoj je kineska vlada navodno odbila izdati vizu, a zbog uvredljivog videa koji je stavila na svoj Instagram u veljači, a na kojem se izrugivala s kolačem u obliku Bude. Taj post je pokrenuo lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama. Kinezi su joj očito zapamtili ovu neugodnost te je Hadid na Twitteru objavila da nažalost neće moći prisustvovati ovogodišnjoj reviji, iako je za nju bila bookirana u kolovozu ove godine, što je tada oduševljeno podijelila na Instagramu. S vizom je imala problema i Adriana Lima.

Revija kuće Victoria's Secret se pretvara u PR-ovsku noćnu moru (фото 1)

U međuvremenu su ostali i bez pjevačke zvijezde Katy Perry kojoj je zabranjen ulazak u Kinu zbog koncerta na kojem se pojavila u haljini sa suncokretima. Suncokreti su naime, zaštitni znak antikineskih prosvjednika koji su se bunili protiv vlade u vrijeme kada je Perry nastupala u Kini. Kao zamjenu za Perry organizatori su pozvali Harryja Stylesa.

vs

PR službe luduju jer niti jedno priopćenje za medije ne smije biti objavljeno prije nego ga kontrolira i pročita netko iz vlade. Nadalje, nisu dobili dozvolu za snimanje prostora u okolici dvorane u kojoj se održava revija što je naravno još jedan problem. Ako ste otišli u Šangaj, bilo bi poželjno da imate neke kadrove Šangaja, što će u ovom slučaju biti nemoguće. Po izvorima insajdera u organizaciji vlada kaos i panika jer se svaka greška broji u stotinama tisuća dolara. Iako PR službe nastoje sanirati štetu, vijesti o novim problemima izlaze svakih nekoliko sati. U organizaciji imaju još nekoliko dana da riješe novonastale probleme, a sljedeće godine, budite sigurni, reviju pratimo iz New Yorka.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više