Traži

Revijom kuće Miu Miu zatvoren je još jedan modni mjesec

Revijom kuće Miu Miu zatvoren je još jedan modni mjesec

Tjedan mode u Parizu


Fotografija: Imaxtree

Miuccia Prada je jučer zatvorila Tjedan mode u Parizu novom kolekcijom kuće Miu Miu za proljeće/ljeto 2017.

U svom prepoznatljivom stilu predstavila je kolekciju kojom su vladale žive boje - crvena, plava, žuta, narančasta u kombinaciji s bazičnom crnom, bež i bijelom. Čitava je atmosfera odisala ljetnom vibrom i siluetama šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Predstavila je tako mini kombinezone, pregršt beskrajno ženstvenih košulja haljina u raznobojnim uzorcima, jednodijelne kupaće kostime ili dvodijelne s visokim strukom, suknje A kroja i neodoljiva uska prugasta odijela stegnuta remenjem u struku. Detalji i teksture su bili standardno sjajni - Prada je suprotstavila glatku lakiranu kožu od koje je radila kapute i jakne s tkaninama ispunjenim sitnim uzorcima, frotirne ogrtače je ispunila geometrijskim retro motivima, japankama je umjesto klasičnog remenčića dodala predimenzionirano plastično cvijeće koje je dodavala i na odjeću. Floralne je forme izrezivala i od kože pa onda njima ispunjavala torbice koje su modeli nosili kao i okrugle kapice koje su bile direktna referenca na modu kakva se nosila na plažama šezdesetih godina prošlog stoljeća. 

Tijekom ove revije svi su nakratko zaboravili na metalik, baršun, široka ramena i cipele-čarape što je dokaz da kvalitetni samouvjereni dizajneri poput Miuccije Prade još uvijek uspijevaju zadržati pažnju publike svojim nepogrešivim dizajnerskim izričajem.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više