Traži

Revijom u Parizu odana počast Soniji Rykiel

Revijom u Parizu odana počast Soniji Rykiel

Tjedan mode u Parizu


Fotografija: buro247me

Novom kolekcijom kuće Sonia Rykiel jučer je u Parizu odana počast toj legendarnoj dizajnerici koja je svijet napustila u kolovozu ove godine

Kreativna direktorica brenda Julie de Libran, zamislila je novu kolekciju kao hommage slavnoj dizajnerici koja je preminula 25. kolovoza ove godine u dobi od 86 godina. Na pisti pariškog Tjedna mode tako smo vidjeli opuštene siluete, lepršave haljine koje na trupu prate tijelo dok se na rukavima i od struka prema dolje šire i lete prostorom dok modeli hodaju. De Libran je u kolekciju uključila i nezaobilazne prugice, u vertikalnoj i horizontalnoj varijanti, kao i odjevne oblike koji simboliziraju oslobođenje ženskog tijela koje je Rykiel slavila sve od predstavljanja svog prvog poor boy pulovera 1962. 

Bilo je stoga tu širokih kombinezona inspiriranih radničkom odjećom, širokih topova i hlača, haljina i suknji A i empire kroja, kao i predimenzioniranih opuštenih modnih dodataka za svakodnevnu upotrebu. Kolorit je bio vrlo suptilan - tamnoplava, bež, maslinastozelena te bijela i crna vladale su kolekcijom, no de Libran je u kolekciji uvela i žute i crvene pruge kako bi  doista odala počast osnivačici brenda na čijem čelu sada sjedi. Reviju je zatvorila "vojska" modela koji su nosili poor boy pulovere sa slovima koja su ispisivala "RYKIEL FOREVER" dok su se u pozadini vrtjele stare snimke dizajnerice ove legendarne dizajnerice koja je pisala modnu povijest. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više