Search

Rodarte, jesen/zima 2015.

Rodarte, jesen/zima 2015.

Duh 70-ih prožet temom ptica

Image: imaxtree

Modna kuća Rodarte eru 70-ih začinila je perjem, donoseći temu seobe ptica

Mogli bismo ustvrditi da se identitet kuće Rodarte iz sezone u sezonu neprestano mijenjao, ali čini se kako najnovija kolekcija najavljuje stabilnost i smiraj. Prema mišljenju pojedinih urednika, Kate i Lauri Mulleavy potrebno je usmjerenje, a moguće je da će nova kolekcija donijeti zaokret u estetici, koji su dizajnerice zamislile kao motiv ptica selica koje napuštaju grad i odlaze u ruralne krajeve.

Nova kolekcija obilježena je dozom neujednačenosti koja je svjesna najava prijelazne teme u estetici kuće. Neobične kombinacije smeđih kožnih tajici s bijelim čipkastim aplikacijama prošetale su i u crnoj i krem verziji. Mogli bismo reći da upravo ti komadi u različitim varijantama čine okosnicu kolekcije. Dašak romantike i bezbrižnosti 70-ih donijeli su lepršavi topovi i bluze ukrašeni čipkom i suptilnim volanima.

Drugi dio kolekcije prebacio nas je u neku drugu atmosferu. Večernje kreacije vrištale su duhom 70-ih, s naglaskom na disko moment, pa su elegantne siluete ukrašene perjem i svjetlucavim aplikacijama zavladale pistom.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više