Search

Roksanda, pre-fall 2015.

Roksanda, pre-fall 2015.

Sva poznata obilježja dizajnerice u novoj kolekciji


Mnogo volumena, teksture, upečatljivi colorblocking i geometrijski, gotovo skulpturalni način krojenja dobili su još malo "drame"

Sva poznata obilježja dizajnerice Roksande Ilinčić ponovno su došla na snagu u njenoj novoj jesensko - zimskoj kolekciji. Mnogo volumena, teksture, upečatljivi colorblocking i geometrijski, gotovo skulpturalni način krojenja dobili su još malo "drame" koja je nastala inspiracijom organske linije kipara Rocharda Serra te kolažima kanadske umjetnice Laurie Kang.

Dizajnerica je u novoj liniji pokazala interes za korištenjem inovativnog tekstila pa se tako poigrala materijalom pod imenom bouclé, transformirajući ga u pulovere ukrašene volanima i haljine na kojima dominira zelena i ljubičasta boja što inače prati radove prije spomenute kanadske umjetnice. Delikatne i prozračne haljine od ružičaste organze ukrasila je jednako tako delikatnim volanima i prošivima te suptilnim ukrasima od pleksiglasa. Novost u njezinom radu je koža koja svoju raskoš pokazuje na plisiranoj haljini nježno roze boje. Kolekcija sadrži sve od sportskih elemenata do elegantnih večernjih kombinacija, stoga cijelu liniju istovremeno možemo opisati kao ženstvenu i ležernu jednako kao strogu i formalnu. Iako je ovoga puta napravila svojevrstan odmak od prijašnjih kolekcija koje su se najviše bazirale na svečanijim toaletama, nimalo ne sumnjamo kako će njene nove kreacije i ovoga puta pronaći put do svih ljubiteljica njezina dizajna.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više