Search

Saint Laurent, jesen/zima 2014./2015.

Saint Laurent, jesen/zima 2014./2015.

Inspiracija stilom 60-ih


Image: Imaxtree

Hedi Slimane, najskandalozniji i najkritiziraniji dizajner pariškog Tjedna mode, jučer je predstavio svoju četvrtu kolekciju za Saint Laurent

Paralelno s Rafom Simonsom koji u Christianu Dioru pokušava oživjeti naslijeđe doma i uklopit ga u svoju modnu viziju, Slimane je odmah buntovnički krenuo negirati povijest Yves Saint Laurenta. Bunt, skandali i glazbena rock podloga se prodaju jako dobro tako da je Hedi u istom smjeru nastavio i u drugoj svojoj kolekciji za Saint Laurent. Očito nadahnut stilo Edie Sedgwick, Hedi je kolekciju bazirao oko 60-ih godina, transformirajući je za mlađu publiku na koju cilja.

Osim tradicionalnog eyelinera na očima i gustih grilonki po kojima je bila poznata, mogli smo vidjeti i haljine A-kroja izvezene šljokicama u jednoj boji ili s apstraktnim i životinjskim printom te kratke suknjice u kombinaciji s blejzerima, kaputima, bundama, parkama i pelerinama dužine suknje. Osim suknji tu su bile i kratke hlače u kombinaciji s bluzama i prozirnim košuljama te kožne jakne sa zakovicama. Lookovi su bili upotpunjeni čizmama do koljena, lakiranim ili sa zakovicama, niskim cipelicama sa šljokicama ili cipelama u muškom stilu na nevisoku petu. Sigurni smo kako će mnogo komada iz ove kolekcije uskoro šetati ulicama i nalaziti se u mnogim street style reportima.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više