Search

Saint Laurent, jesen/zima 2015.

Saint Laurent, jesen/zima 2015.

"Too cool for school"

BURO.

Image: Imaxtree

Kreativni direktor modne kuće Yves Saint Laurent svojom novom kolekcijom, predstavljenom jučer u Parizu, vraća nas u buntovničku eru 90-ih

"Too cool for school" bio bi najjednostavniji opis kolekcije koja pršti izrazitom estetikom 90-ih godina. Poderana koža, poderane čarape, razbarušena kosa i teški izraziti smokey eyes koji na momente ostavlja dojam maske. Ništa što bismo mogli navesti kao novo i inovativno, ali kada je Slimane u pitanju, stvar nije u inovativnosti već prije u strategiji koja očito pali, s obzirom na činjenicu kako ova kuća danas posluje uspješnije nego ikad prije.

Saint Laurent, jesen/zima 2015. (фото 1)

Nezadovoljstvo, dokoličarenje, drskost i bunt pulsirali su s piste i sve prisutne vratili u doba tinejdžerstva. Je li ovo bila preslika stvarnih školskih dana bilo kojeg gosta u publici ostaje sasvim nebitno, jer je kolekcija prenijela jednu iznenadnu i stvarnu želju za druženjem s onom cool i popularnom djecom. Sama kolekcija odavala je dojam opasnosti i jednog rubnog ponašanja, prštala je drskim karakterom, te vrlo često otkrivala mnogo više nego bi smjela. Transparentnost i nonšalantno krojene ultra kratke minice, tipična klasična “Slimaneovska” odijela, lepršave haljine od tila, te materijali poput šifona i kože, ponovno su obilježile cjelokupnu kolekciju kuće Saint Laurent koja o mlađim školskim danima, očito, ni najmanje ne razmišlja kao dobu nevinosti.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više