Search

Sanjiva jesensko-zimska kolekcija kuće Alexander McQueen

Sanjiva jesensko-zimska kolekcija kuće Alexander McQueen

Senzibilna i poetična moda


Image: buro247.ru

Sinoć je Sarah Burton u Londonu predstavila jednu od najprofinjenijih, najnježnijih i najlepršavijih kolekcija kuće Alexander McQueen koja naprosto ostavlja bez daha

Ono što je započela svojom prethodnom predjesenskom kolekcijom koja ju je odvela u bespuće apstraktnog printa, podsjećajući nas na stvaralaštvo Else Schiaparelli, u novoj jesensko-zimskoj kolekciji dobilo je jednu novu, zreliju notu. Fino tkanje, prozračni materijali i sveopća aura haute couturea dominirala je revijom, a svoju viziju McQueenove žene Sarah Burton opisala je komentarom: "Poput mjesečarenja, u nekom stanju gdje se isprepliću stvarnost i snovi." Kako je revija odmicala kraju njezin zamišljen lik postaje gotovo bestjelesna silueta sa srebrnim plaštom posutim zvjezdanom prašinom i mjesečevim mijenama. 

Sanjiva jesensko-zimska kolekcija kuće Alexander McQueen (фото 1)

Lepršave crne haljine od prozračnih materijala urešene su detaljima u obliku srebrnih i ružičastih leptira, printa usana, floralnih motiva koji su se smjestili i na prekrasne kožne kapute porubljene krznom, a večernje haljine dobile su i čupave elemente na području bedara. Najdojmljivi komadi svakako su zavodljive haljine s plaštom posute srebrnim i zlatnim šljokicama u prozirnoj crnoj i bež nijansi na kojima su radili brojni londonski i talijanski krojači, a ne zaboravimo ni na sjajne kožne kapute te jaknu u ledeno sivoj s apliciranim leptirima i krznenim porubom. Maestralna tehnika i nježna sofisticiranost koju je Burton demonstrirala svojom novom kolekcijom još su jednom potvrdili da dizajnerica vrlo jasno razumije srž McQueenove estetike, a to je prepoznala i oduševljena publika.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više