Traži

Savršene jakne s potpisom kuće Burberry

Savršene jakne s potpisom kuće Burberry

Spoj ulične mode, strogoće military estetike i ležernog stava 1970-ih


Fotografija: buro247.ru

Sezonu pre-fall kolekcija, po starom običaju, otvara Christopher Bailey. Glavna je uloga njegove nove kolekcije pod okriljem nedavno ujedinjenog Burberry brenda, sasvim očekivano, pripala bundicama, jaknama, balonerima u klasičnim, ali i nešto novijim izdanjima...

Kreativni direktor kuće Burberry, Christopher Bailey, odlučio je vojničku temu svoje proljetne kolekcije nadograditi i začiniti daškom nezaobilaznih 1970-ih, ali i, za poznati britanski brend relativno neočekivano, estetikom ulične mode. Trapezice visokog struka, ženstvene haljine s volanima i pilotske predimenzionirane jakne siluete su koje nedvosmisleno unose retro ležernost karakterističnu za popularne sedamdesete, a u kombinaciji s paletom zemljanih boja koje se od šumsko zelene, smirenih bež tonova, mornarsko tamnoplave prelijevaju u tople smeđe ovi komadi postaju idealni za kombiniranje s bazičnim ili pak nešto upečatljivijim komadima koje već imate u ormaru. 

Sve ljubiteljice elegantnijih komada koje i u hladne dane žele ostati vjerne svome stilu zasigurno će u kolekciji pronaći i nekoliko komada koje će poželjeti uvrstiti na svoj popis (blagdanskih) želja. Kao alternativu predimenzioniranim avijatičarskim jaknama, vojničkim plaštevima i toplim, debelim parkama Bailey predlaže simbol kuće i vječni klasik, baloner, u nešto drugačijem izdanju, izveden u glatkoj i brušenoj koži ili u mornarskoj tamnoplavoj s crvenim šavom po rubu kao zanimljivim i svježim detaljem. Osim jakni i kaputa tu su i odlične haljine floralnog uzorka, u boji senfa, ali i sofisticirane večernje sa šljokicama i finim srebrnim nitima. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor