Search

Sezona odlazaka: Kim Jones napušta Louis Vuitton

Sezona odlazaka: Kim Jones napušta Louis Vuitton

Nastavak burne 2017.

Tekst: D.D.


Image: Buro247.au

Nakon sedam godina uspješne suradnje kreativni direktor muške linije francuske kuće odlazi sa svoje pozicije

Modnim svijetom odjeknula je vijest da kreativni direktor muške linije francuske kuće Louis Vuitton Kim Jones odlazi s pozicije na kojoj je proveo sedam godina. Šuška se kako se Britanac vraća korijenima, odnosno da će sjesti na čelo modne kuće Burberry, koja je u problemima otkad ju je napustio kreativni direktor Christopher Bailey. Rođeni Londončanin svoju će posljednju kolekciju za modnu marku u vlasništvu kompanije LVMH prikazati 18. siječnja.

Jones je 2002. godine diplomirao na prestižnom fakultetu Central Saint Martins te lansirao svoj vlastiti modni brend, kojeg je 2008. godine ugasio kako bi preuzeo ulogu kreativnog direktora u britanskoj modnoj marki Alfred Dunhill, specijaliziranoj za luksuznu mušku odjeću i modne dodatke. Tamo je ispekao svoj zanat što je rezultiralo ponudom da radi za Louis Vuitton, kao čelni čovjek muške linije, koju je objeručke i prihvatio. Za vrijeme njegove kreativne vladavine muška divizija francuske modne kuće neprestano je napredovala te konačno "došla na svoje", a njegova izražena vizija i prenošenje streetwear stila na luksuzne komade izrazito je popularizirala kuću Louis Vuitton i učinila ju privlačnom među milenijalcima.

Tome je pridonijela i suradnja o kojoj se nije prestalo pričati, ona s njujorškim streetwear brendom Supremeom, koja je otkrivena na reviji za jesen/zimu 2017. S obzirom na dobro odrađen posao Jonesovo ime spominjalo se ne samo uz Burberry, u koji bi trebao doći kao nasljednik Christophera Baileya, već i uz talijansku modnu marku Versace, bez obzira na to što do sad nikad nije kreirao žensku odjeću - nosi kul faktor, poznaje digitalni marketing te je učinio Louis Vuitton relevantnim u modernoj kulturi. S takvim CV-jem nema sumnje da će se čelnici modnih kompanija dobrano potruditi da mladu snagu dovedu u svoje redove.

Čini se kako se trend promjena na vrhu mode, započet u 2017., nastavlja i ove godine. Podsjetimo, prošle godine Raf Simons preuzeo je ulogu glavnog kreativca u Calvin Kleinu, Natasha Ramsey-Levy u kući Chloé, Clare Waight Keller u Givenchyju, Olivier Lapidus u Lanvinu, Luke i Lucy Meyer u Jil Sanderu, Francesco Risso u Marniju, Laura Kim i Fernando Garcia u Oscaru de la Renti te Paul Andrew u Salvatore Ferragamu.  

Related articles

Buro 24/7 Selection

više