Search

Sjajna nova kolekcija stiže iz Pradinog ateljea

Sjajna nova kolekcija stiže iz Pradinog ateljea

Tjedan mode u Milanu

Image: Imaxtree

Iako su je mnogi pripadnici modne industrije već otpisali, Miuccija Prada je ove godine svima jasno dala do znanja da ne planira tako brzo napustiti scenu

Osim što je nakon nekoliko godina opiranja, svoje komade napokon pustila u prodaju online kroz MyTheresu i Net-A-Porter, Prada je sinoć svima očitala lekciju sjajnom novom kolekcijom kakvu više malo tko može proizvesti.

Sve je savršeno funkcioniralo - od silueta preko tekstura do detalja. Siluete su bile vrlo jednostavne, čiste, suptilno ženstvene s tek lagano naglašenim strukom. Atmosfera je bila nekako ležerna, revija je započela s kratkim uskim topovima kombiniranim sa suknjama ili odjevenim povrh košulja, bilo je i kratkih hlačica spojenih s košuljama na koje je Prada modelima odjenula kardigane koje je preklopila u struku. Taj look je izgledao toliko nevjerojatno i izvorno ženstveno, gotovo majčinski. Klasične košulje s geometrijskim uzorcima u jarkim bojama transformirale su se kroz čitavu kolekciju. Metamorfoza tog jednog klasičnog komada započela je mijenjanjem kragne u ruski ovratnik koji se zatim pretvorio u render, a tijelo košulje u bomber jaknu dok je uzorak čitavo vrijeme ostao isti tek djelomično mijenjajući formu ili boje. Bomber jakne su se potom pretvorile u sjajne sakoe stegnute remenjem u struku, a onda i u blago predimenzionirane pulovere bez rukava. Pred sam kraj kolekcije uzorak s košulja prešao je na haljine, vratila se ruska kragna i cijela je metamorfoza završena pidžama-odijelima s nojevim perjem i detaljima od sitnih perla.

Spomenuto perje i to obojeno, je Prada primjenjivala na rukavima, rubovima suknji i kaputa, pa čak i torbama i cipelama. Od ostalih detalja bili su tu floralni motivi formirani od različitih kombinacija sićušnih perla i apliciranih na svilene tkanine, zatim dugo i kratko krzno na torbama, te zanimljivi kožni prišivci koje je Prada dodavala na pojedine komade poput flastera koji su tamo dodani naglo i gotovo kao da oštećeno tkivo drže zajedno.

No, najzanimljiviji su na kraju bili teksture i kolorit. Prada je kombinirala dvije teksture na prvi pogled vrlo slične, no zapravo toliko različite. Kao prvo glatki neopren i glatku kožu, zatim dugo krzno i dugo perje, pa svilu i saten, i kožne jakne i kožno remenje. Te kožne jakne, a onda i kožni puloveri bez rukava, u kombinaciji od šest ili čak više boja izgledale su tako dobro izbalansirano, to su bili pravi dizajnerski komadi odjeće, oni koji sami u svojoj esenciji nose jasnu poruku. No, ako pogledate malo bolje, vidjet ćete da je gotovo svaki Pradin komad baš takav. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više