Search

Skandal na reviji Ricka Owensa

Skandal na reviji Ricka Owensa

Politička provokacija


Image: buro247.ru

Jučer održana revija Ricka Owensa na iznenađenje svih, pa i samog dizajnera, postala je mjestom političkog prosvjeda. Jedan je muški model na pistu izašao držeći u rukama transparent s porukom: Molim vas, ubijte Angelu Merkel

Protagonist svih današnjih modnih vijesti sasvim neočekivano postao je jedan mladi model pod imenom Jera koji radi za Ricka Owensa i to zahvaljujući tome što je na pistu izašao s transparentom na kojem je stajala prilično šokantna poruka: "Molim vas, ubijte Angelu Merkel". Doduše, ispod je još stajalo: "Ne" – što je unijelo dodatnu konfuziju u dešifriranju značenja ove političke poruke. 

Revije Ricka Owensa nerijetko su predmet rasprava u modnom svijetu. Prisjetimo se samo njegove revije na kojoj su umjesto modela izašle plesačice ili provokativne revije u kojoj su muški modeli izašli na pistu gotovo otkrivenih genitalija. Ipak, ova jučerašnja politička provokacija nije bila isplanirana. Kako kaže sam Owens, proljetno-ljetna kolekcija posvećena je upravo nedopustivoj agresiji koja se uporno propagira kao znak muškosti. Stoga je ovaj istup modela Jere, koji je bio Owensova muza posljednjih 12 godina, bio sasvim neočekivan potez koji je dizajner oštro osudio te navodno udario Jeru kad je stigao u backstage. 

Nakon revije kuća Rick Owens objavila je službenu izjavu u kojoj stoji: "Rick Owens nije odgovoran za prosvjedni čin modela na reviji proljeće/ljeto 2016. Ova je bila nezavisna poruka koja ne održava stavove modne kuće Rick Owens."

Related articles

Buro 24/7 Selection

više