Search

Skandinavke ne griješe kada je u pitanju poslovno odijevanje. Što možemo naučiti od njih?

"U ogledalu garderobe" s Anom Ivančić


Image: PR

"Za mene je odjeća uvijek bila usko vezana uz raspoloženje, situacije i posao kojim se netko bavi, ali i važan način izražavanja..."

Zagrebački Concept Store Garderoba, koji se svojom pojavom odmah izdvojio autentičnim dizajnom interijera, o čemu je bilo riječi i u New York Timesu, a posebnu je modnu svježinu ponudio čitavim kolekcijama skandinavskih modnih brendova - proslavio je svoj prvi rođendan. U društvu istaknutih poslovnih žena, novih poklonica skandinavske mode, te nekih od ključnih aktera domaće modne scene, u Garderobi je premijerno prikazan kratki internet film "U ogledalu garderobe".

U njemu idejna začetnica Garderobe, Ana Ivančić, svjedoči kako je svoju 25-godišnju menadžersku karijeru u financijskoj industriji zamijenila ulogom vlasnice Garderobe s idejom da žene aktivno savjetuje kako da kroz odijevanje izraze svoju osobnu kreativnost i individualnost, koju je odjećom moguće postići, čak i u najkonzervativnijoj industriji poput financijske. Ivančić ističe kako odijevanje izvan određenih okvira nije isprazni trend, već strateški definira našu poslovnu komunikaciju, a ujedno oslobađa individualnost.

Skandinavke ne griješe kada je u pitanju poslovno odijevanje. Što možemo naučiti od njih? (фото 1)

"Žena koja si dozvoljava izraziti se i putem odjeće, automatski postaje autentičnija i efikasnija u svojoj komunikaciji, što poslovnoj, što onoj u slobodno vrijeme. Upravo sam iz tog razloga u Zagreb i dovela, sada već globalno popularne brendove - By Malene Birger, Baum und Pferdgarten, Ganni, Rodebjer i Designers Remix, jer su njihove kreativne direktorice žene koje stvaraju za ženu, dobro poznavajući žensku prirodu. Iz toga proizlazi funkcionalnost dizajna te odjeće temeljenog na kvalitetnim materijalima i mogućnost njihova međusobnog kombiniranja kojom se oslobađa kreativnost pojedine žene." naglasila je idejna začetnica Garderobe, Ana Ivančić.  

"Osobno mi je jako drago da je Zagreb s Garderobom stavljen na kartu onih gradova u Europi gdje se skandinavski modni brendovi mogu vidjeti, probati i kupiti. A oni su i na svjetskoj razini jedno otkriće tek unazad 5 godina. Za mene je uvijek bilo važno birati odjeću koja neće biti nosiva i atraktivna samo u sezoni koja je aktualna, a upravo takvu filozofiju pružaju i modni brendovi u Garderobi s naglaskom na dugotrajnost i osobni stil. 

Skandinavke ne griješe kada je u pitanju poslovno odijevanje. Što možemo naučiti od njih? (фото 2)

Uvijek sam, kroz cijelu svoju karijeru gledala na odjeću kao nešto što nam ne služi samo kao nužnost zbog vanjskih temperatura i društvenih konvencija. Za mene je odjeća uvijek bila usko vezana uz raspoloženje, situacije i posao kojim se netko bavi, ali i važan način izražavanja. Tijekom svoje duge karijere u financijskoj industriji mogla sam se osvjedočiti da žena u poslovnom svijetu u Hrvatskoj još uvijek ima malo. Mnoge se nemaju vremena baviti odijevanjem ili bi im u tome dobro došao savjet. Svaka žena ima nešto što treba na sebi istaknuti i što je odraz njezine osobne ljepote. I zato je vrlo važno da imate nekoga tko će vam savjetovati što odjenuti, a što je možda bolje izbjeći. Za poslovno odijevanje je prvenstveno važna kvaliteta i ona je condicio sine qua non, a kroz dizajn odjeće izražavamo svoju individualnost i postajemo prepoznatljivi. 

Stoga sam pokrenula Garderobu, moju vizija mjesta koje je meni nedostajalo u Zagrebu. To je mjesto na kojem se žene opuštaju u prostranoj garderobi - i bez opterećivanja isprobavaju različite modele koje se ili nisu usudile probati ili koje nisu imale prilike probati. Mi u Garderobi žene ohrabrujemo da izađu iz svoje zone komfora kad je odijevanje u pitanju.

Skandinavke ne griješe kada je u pitanju poslovno odijevanje. Što možemo naučiti od njih? (фото 3)

Danas, evo nakon godinu dana, stvarno sam jako sretna kada vidim da se upravo one žene, koje su prvi put došle u Garderobu vrlo krute vidjeti što nudimo - sada već oslobađaju, žele probati raznovrsne modele, igraju se s kombinacijama. A sve veći broj naših klijentica je spreman tražiti i primati savjet, jer to nije nešto na što su, do pojave Garderobe bile navikle.“ 

Režiju kratkog modnog filma "U ogledalu garderobe" potpisuje Tatjana Bartaković, snimio ga je Jasenko Rasol, a montirao Dalibor Strujić.

Skandinavke ne griješe kada je u pitanju poslovno odijevanje. Što možemo naučiti od njih? (фото 4)

Skandinavke ne griješe kada je u pitanju poslovno odijevanje. Što možemo naučiti od njih? (фото 5)

Skandinavke ne griješe kada je u pitanju poslovno odijevanje. Što možemo naučiti od njih? (фото 6)

Skandinavke ne griješe kada je u pitanju poslovno odijevanje. Što možemo naučiti od njih? (фото 7)

Skandinavke ne griješe kada je u pitanju poslovno odijevanje. Što možemo naučiti od njih? (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više