Search

Slojevita nova kolekcija iz Maison Margiele

Slojevita nova kolekcija iz Maison Margiele

Tjedan mode u Parizu


Image: Imaxtree

Na drugom danu Tjedna mode u Parizu novu je kolekciju predstavila i kuća Maison Margiela

Nova kolekcija za proljeće/ljeto 2017. donijela je 30 slojevitih outfita u svemu od odjevnih komada, preko tekstura do kolorita. Revija je započela sa sjajnim pastelno zelenim balonerom koji je otvorio zanimljivu dizajnersku priču koju je gotovo nemoguće opisati riječima.

Bilo je tu zanimljivih kombinezona s tunikama podignutim i ušivenim na grudima od kojih simetrično padaju, zatim topovi i jakne s puf rukavima, stegnuti u struku čime ta napuhnuta ramena postaju još naglašenija. Pencil suknje u užim i širim varijantama spajane su sa sjajnim sakoima od klasičnih vunenih mješavina karakterističnih za muške sakoe, koji su zatim stezani u struku remenjem u jarkim bojama. Ženstveni naglašeni struk definitivno doživljava procvat u ovom modnom mjesecu. Boje su u ovoj kolekciji bile još zanimljivije - vedra paleta koja se kreće od tamnih plavih, crnih i sivih tonova preko zelenkastih i plavkastih do žute, crvene, narančaste, boje breskve i tirkizne. Atipično za Margielu, ali sjajno.

Teksture su pak priča za sebe. Spojiti kožu, prozirni til, umjetne kristale i plastičnu suknju s reljefima inspiriranim arhitekturom ne može baš svatko, no u režiji Margielinog tima sve je moguće. Spojili su pletivo i taft, lakiranu kožu i karirani keper, krzno i popelin, a lookovi su zaokruženi rubovima od plastičnih perli, velikim naušnicama od umjetnih kristala koje imitiraju vilenjačke uši te neobičnim oglavljima od plastike ili lateksa koja podsjećaju na plivačke kape. Neobično, čak i neshvatljivo, no vrlo zanimljivo i dizajnerski bogato.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više