Search

Sofia Coppola i Valentino zajedno u projektu \"Traviata\"

Sofia Coppola i Valentino zajedno u projektu "Traviata"

Popularna opera Giuseppea Verdija

Image: buro 247.ru,

Dizajner Valentino Garavani već je bio angažiran za izradu kazališnih kostima, ali Sofiji Coppoli ovo je bilo prvo iskustvo na tom polju. U svakom slučaju pokazali su se kao tim iz snova.

Carlo Fuortes direktor rimske Opere Foundation, sa zadovoljstvom objavljuje novu adaptaciju popularne opere "Traviata" koja će biti premijerno prikazana sutra 24. svibnja. Ovaj ekskluzivni show stvorio je talijanski dizajner Valentino Garavani i Giancarlo Giammetti u suradnji s Teatro dell'Opera di Roma, s izuzetnim timom umjetnika: Valentino je potpisao kostime za glavni lik Violettu, Sofia Coppola je debitirala na svojoj prvoj operi, a za scenografiju se pobrinuo sjajan Nathan Crowley. 

Sofia Coppola i Valentino zajedno u projektu "Traviata" (фото 1)

Maria Grazia Chiuri i Pier Paolo Piccioli, kreativni direktori Valentino carstva će dizajnirati kostime za likove Floru i Chorusa, u suradnji s timom iz kazališne radionice kostima, a haljine za glavni lik Violettu izradit će Valentino osobno u svojem couture ateljeu. Dizajner je istaknuo kako ovaj projekt vidi kao ostvarenje sna, jer je oduvijek bio fasciniran operom i njezinoj moći da stvori fantastičan i moderan svijet kroz prekrasnu i bezvremensku glazbu. 

Sofia Coppola i Valentino zajedno u projektu "Traviata" (фото 2)

Naime, svoju strast prema kazalištu već je utažio 1994. godine, kada je dizajnirao kostime za operu inspiriranu glumcem Rudolphom Valentinom, zatim izvanredne kostima za "Valentino" gala na njujorškom baletu, te odjeću za novogodišnji koncert Bečke filharmonije. Nova adaptacija "Traviate" predstavlja značajan događaj koji je jedan od prvih projekata financiran iz fonda Valentina Garavanija i Giancarla Giammettija. 

Sofia Coppola, istaknuti lik u američkim filmovima prvi put se okušala na operi na poziv Valentina, nakon što je odgledao njezin film "Marie Antoinette", u kojoj je njezin talent otkriven zbog karakterističnog senzibiliteta i glazbene estetiku te balansiranja između klasike i modernog. Čak je i za kulisu scene nove moderne izvedbe inspiracija došla iz filmskog svijeta, a nju je osmislio dizajner Nathan Crowley, čiji prethodni rad uključuje filmove "Batman: Početak" i "Vitez tame". Premijera će biti prikazana sutra, a do 30. lipnja bit će prikazana 15 puta. 

Sofia Coppola i Valentino zajedno u projektu "Traviata" (фото 3)

Sofia Coppola i Valentino zajedno u projektu "Traviata" (фото 4)

Sofia Coppola i Valentino zajedno u projektu "Traviata" (фото 5)

 


 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više