Search

Sovilj predstavlja kampanju za svoju najveću kolekciju dosad

Sovilj predstavlja kampanju za svoju najveću kolekciju dosad

Monument

Urednik: A.P.


Image: Mladen Šarić

Kolekcija predstavljena prije tri tjedna u zagrebačkom hotelu Esplanade dobila je svoj vizualni identitet u vidu kampanje koju potpisuje fotograf Mladen Šarić. Čitava kampanja zamišljena je kao suprotstavljanje muške i ženske energije: muškarca kao dominantne uloge u našem patrijarhalnom društvu i žene koja je delikatna i krhka na prvu, ali ustvari snažna, kompleksna i slojevita te zapravo dominantna i jaka. Suprotstavljanje muške i ženske energije u kampanji je najsnažniji primjer kontrasta i suprotnosti kojima se Nenad bavi u novoj kolekciji.

Kroz Monument nam dizajner priča intimnu priču o svom gradu i bavi se vlastitim unutarnjim suprotstavljanjima koja su nam svima zajednička, a u konačnici čine ljudski karakter. Tako suprotstavlja zlato koje predstavlja Sunce i srebro koje predstavlja mjesec, nudi savršenu simetriju i geometriju kao odgovor na kaos, spiritualnost kao kontrast egu i u konačnici muškarca i ženu koje vidimo na fotografijama.

sovilj

Glavnu ulogu na fotografijama ima Julija Nydal, već dugo jedna od naših najpoznatijih i najuspješnijih manekenki. Julija je posebno za ovu prigodu doletjela iz New Yorka gdje trenutno živi i radi i u potpunosti se odrekla svog honorara u ime zaklade ENDALZ koja se bavi potporom za oboljele i istraživanjem Alzheimerove bolesti.

To je tek drugi put nakon Ivone Bevande da na kampanji nije samo nakit već i Sovilj žena: "Posebno sam ponosan da je Julija pristala snimiti kampanju za Monument. Ona je jedna od najljepših žena koju poznajem, dugogodišnji smo prijatelji i stalno smo nešto planirali raditi zajedno međutim nije bilo lako uskladiti rasporede jer živimo na različitim kontinentima. Jako je poštujem i volim i drago mi je da je Julija dio mog Monumenta." - kazao je Sovilj.

sovilj

sovilj

 


Foto: Mladen Šarić
Modeli: Julija Nydal i Juraj Krušlin
Styling: Ana Nikačević
Make up: Saša Joković, asistent: Marko Tolić
Kosa: Milena Maršić/ Glamour

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više