Traži

Splitski brend Chicks on Chic predstavlja novu kampanju

Splitski brend Chicks on Chic predstavlja novu kampanju

Sinergija mode i arhitekture


Fotografija: Alma Štrkljević

Brend Chicks on Chic iza kojeg stoji dizajnerica Emina Štrkljević predstavlja nam novu kampanju kolekcije inspirirane 80-im godinama prošlog stoljeća

Nova kolekcija dizajnerice Emine Štrkljević eksplozijom boja i krojeva vraća nas u 80-te godine 20. stoljeća. Dizajnerica nas odvodi u vrijeme kad je sve bilo nekako opuštenije i ležernije, a odjevne kombinacije bile su hrabrije. Dizajnerica je i ovog puta pokazala da se ne boji koristiti boje te za proljeće/ljeto 2017. predlaže jarko narančastu boju u kombinaciji s crnom, zatim i tirkiznu i ljubičastu boju te žutu u kombinaciji s bijelom. Kolekcijom se provlače negliže haljine, pidžama košulje, haljine na preklop koje dizajnerica zove "mantilicama" jer su inspirirane balonerima. Materijali koji prisutni u kolekciji su saten i keper, uglavnom kombinacije sjajnih i mat tkanina koje stvaraju odličan kontrast.

 

Kampanju je snimila Alma Štrkljević na Splitu 3 i Trsteniku pa su kao kulisa kampanje poslužile vizure zgrada koje je projektirao Dinko Kovačić.  Alma je ovom kampanjom željela odati počast jednom od najvažnijih urbanističko-arhitektonskih projekata u Splitu. Dio kampanje snimljen je u Ulici Dinka Šimunovića koja je zoran primjer Kovačićevog promišljanja o arhitekturi kao posveti zavičajnosti. Novim su projektom arhitekti i urbanisti željeli vratiti prisnost susjeda i projektirati naselje koje će poticati na druženje. Tako su se modeli Danea Jonjić i Marija Kovač podružile i utjelovile tek naizgled nježnu Chicks on Chic djevojku koja ima čvrst stav i ne boji se istaknuti iz mase.  Za makeup je zaslužna Ivana Filipović, a asistent stilista bio je Marin Filipović.

U kampanji su korištene i ručno rađene cipele od visokokvalitetne kože novog hrvatskog branda Marole kojeg karakteriziraju jarke boje u zanimljivim kombinacijama, kao i Little Wonder nakit.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više