Search

Stella McCartney ponovno postaje vlasnica brenda koji nosi njezino ime

Stella McCartney ponovno postaje vlasnica brenda koji nosi njezino ime

Otkupit će dionice od Keringa

Tekst: D.D.

Image: Buro247.ua,
Buro247.au

Britanska modna dizajnerica raskinula je 17 godina dugo partnerstvo s kompanijom Kering, a 50 posto dionica koje su dosad bile u njihovom vlasništvu, sada će postati njezine...

Tako će dizajnerica ponovno imati potpunu kontrolu nad brendom koji nosi njezino ime. Partnerstvo s Keringom zasnovano je kad i brend, 2001. godine kad je Stella McCartney predstavila svoju prvu modnu kolekciju. U posljednje vrijeme, dugogodišnja veganka koja u proizvodnji komada ne koristi životinjsko krzno ni kožu, posvetila se održivosti i odgovornoj modi, a partnerstvo s ogromnim konglomeratom baš i ne ide ruku po ruku s tim - iako je Kering posvećen ekološkim pitanjima, nitko ne garantira da svi brendovi u portfelju drže do toga tako jako kao Stella McCartney. Pa je tako došlo do raskida suradnje između Britanke i vlasnika i CEO-a Keringa François-Henrija Pinaulta, a ta je mogućnost - preuzimanja potpune kontrole nad svojom modnom markom, oduvijek stajala u klauzuli ugovora kojeg je sklopila s modnim divom.

Kako je otkrila u ekskluzivnom intevjuu za portal WWD, od Keringa je dobila ponudu koju nije mogla propustiti - kupiti sve dionice koje su u njihovom vlasništvu i time postati 100% vlasnik svojeg brenda. Međutim, dizajnerica će i dalje usko surađivati s modnim konglomeratom, u čijem odboru sjedi, na pitanjima ekološke održivosti u modi. Čini se kako se 46-godišnja dizajnerica napokon okuražila na taj korak kad je shvatila da je "sad pravo vrijeme za preuzimanje kontrole nad kompanijom koja nosi njezino ime", a moguće da ju je požurio i rok do kojeg ima to pravo, a koji je prema ugovoru isticao 31. ožujka. Nadamo se samo da će i bez (financijske) podrške Keringa britanska modna dizajnerica uspjeti održavati svoj eco-friendly brend po najvišim mogućim standardima. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više