Search

Stella McCartney poslala snažnu poruku novom kolekcijom

Stella McCartney poslala snažnu poruku novom kolekcijom

Tjedan mode u Parizu


Image: Imaxtree

U Parizu je jučer svoju novu kolekciju prikazala i Stella McCartney i, kao većina njezinih kolega ove sezone, pozvala na zajedništvo i vjeru u bolju sutrašnjicu

Nova kolekcija za jesen/zimu 2017. sastojala se uglavnom od monokromatskih lookova kroz koje je dominirala silueta osamdesetih godina prošlog stoljeća. Vidjeli smo tako sakoe predimenzioniranih ramena sa strukom naglašenim dvostrukim kopčanjem, odijela sa širokim opuštenim hlačama ili pak cijele jednobojne kombinezone koji i jesu izvorna radnička odjeća umjesto današnjih odijela koje nose i žene i muškarci. Boje koje su prevladavale kod ovih komada su tamnoplava i tamnozelena, crna i siva, te boja pijeska i tamnocrvena koje se pojavljuju u tek nekoliko navrata - klasično zimski.

Uz to, u kolekciji je bilo i drugih zanimljivih komada koji su razbili ono što bi inače mogla biti monotona, čak i dosadna kolekcija. McCartney je u nju tako ubacila vunene pulovere s motivima konja, ali i odijela, haljine i marame od svile oslikane također motivima konja, lavova, planina i plavog neba. Bio je onda i tu jedan zanimljivi tamnozeleni proštepani kaput, kao i kaputi i jakne u kombinaciji vune i glatke ili brušene kože. Te su kombinacije dovele do kraja revije kada smo vidjeli nekoliko dekonstruiranih haljina od pamuka i baršuna, kao i zanimljive modele haljina u kombinaciji tanke plisirane organze koja je izgledala nježno gotovo kao gaza te izvezenog prozirnog tila i vunenih dolčevita.

I iako, McCartney na odjeću nije stavila doslovne natpise niti su njezini modeli nosili transparente, dizajnerica je poslala snažnu poruku o toleranciji, zajedništvu i vjeri u bolju sutrašnjicu. Učinila je to kroz reference na uniformiranost i radničku odjeću, ali i velikim defileom na kraju kojeg su modeli plesali uz ritmove pjesme "Faith" prerano preminulog Georgea Michaela. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju:

Related articles

Buro 24/7 Selection

više