Search

Stigla je nova kolekcija Ana Marije Ricov

Stigla je nova kolekcija Ana Marije Ricov

Urednik: BURO.


Image: Doris Fatur

Spora moda nije tek puki, prolazni trend. Ona je nužnost. U vremenu kada ulicama odzvanjaju zabrinuti glasovi onih koji opominju kako je krajnji čas da se zauzmemo za boljitak planeta, a društvenim se mrežama šire fotografije iz pustinje Atacama u Čileu koje prikazuju groblja odbačene odjeće, modna industrija mora shvatiti kako više nema prostora za viškove i bjesomučno gomilanje odjeće kratkog roka trajanja. Sa saznanjem da promjena kreće od svakoga od nas, principe održivosti i filozofiju spore mode u svoje je modno djelovanje ugradila i Ana Maria Ricov, a na spomenutim principima kreirala je i svoju novu modnu priču za jesen/zimu 2021/22.

Stigla je nova kolekcija Ana Marije Ricov (фото 1)
Stigla je nova kolekcija Ana Marije Ricov (фото 2)

Kolekcija je službeno namijenjena hladnoj sezoni i predstojećim blagdanima, no imajući na umu postulate spore mode te važnost kvalitete i dizajna koji nadilazi sezone, Ricov je kreirala odjeću koja se opire prolaznim trendovima i prikladna je za nošenje u različitim prigodama. Naravno, osim naglaska na SLOW, dizajnerica nije zaboravila niti GLOW koji obožavamo u vrijeme blagdanskih zabava kada želimo zablistati u svom najboljem izdanju.

Stigla je nova kolekcija Ana Marije Ricov (фото 3)
Stigla je nova kolekcija Ana Marije Ricov (фото 4)
Stigla je nova kolekcija Ana Marije Ricov (фото 5)

Lajt motiv ove modne priče unikatni su reljefni dezeni, a svi teksturirani dijelovi na tkaninama postignuti su ručnom izradom, manipuliranjem raznim vrstama traka i konopa, bilo da su našiveni ili pak vezani u čvorove. Kolekcijom dominira umjerena paleta boja u nijansama zlatne, zagasito narančaste, bež, tamno zelene i crne, a posebnu dimenziju ovoj glamuroznoj modnoj priči daju razigrani krojevi, volumeni na rukavima i neizostavne resice koje u pokretu stvaraju posve nov doživljaj odjevnog predmeta.

Stigla je nova kolekcija Ana Marije Ricov (фото 6)
Stigla je nova kolekcija Ana Marije Ricov (фото 7)

Haljine su nešto čišćih formi, s tek decentnim intervencijama u kroju što ih čini savršenim stilskim suputnikom za brojne svečane prigode koje slijede, a koje će, bez obzira na hirovite trendove, baš uvijek izgledati sjajno. Kompleti i haljine izrađeni su od mesh ili lame svjetlucavih materijala, a kaputi od čiste vune. Svi modeli i uzorci mogu se ponoviti i rade se isključivo prema narudžbi kako se u proizvodnji ne bi stvarali nepotrebni viškovi, a to također znači da će svaki naručeni model biti unikatan. Modeli iz nove kolekcije nisu namijenjeni samo za blagdanske zabave, a ovisno o odjevnim kombinacijama, mogu se sasvim jednostavno kombinirati i za svakodnevne prigode.

Stigla je nova kolekcija Ana Marije Ricov (фото 8)
Stigla je nova kolekcija Ana Marije Ricov (фото 9)
Stigla je nova kolekcija Ana Marije Ricov (фото 10)

Kolekciju je svojim unikatnim nakitom zanimljivih, fluidnih formi upotpunio naš akademski kipar Silvio Hrnčir koji stoji iza brenda Shaato. Vizuale lookbooka potpisuje fotografkinja Doris Fatur, a u ulozi modela našla se Julija Gerenčir.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više