Search

Stigla je prva kolekcija Bouchre Jarrar za kuću Lanvin

Stigla je prva kolekcija Bouchre Jarrar za kuću Lanvin

Tjedan mode u Parizu


Image: Imaxtree

Gotovo godinu nakon odlaska Albera Elbaza iz Lanvina, njegova nasljednica Bouchra Jarrar prikazala je svoju prvu kolekciju za tu modnu kuću

Elbaz je dizajner kojeg će biti vrlo teško zamijeniti. On je definirao Lanvinov stil 15 godina koliko je sjedio na mjestu kreativnog direktora te kuće i gotovo da je postao sinonim za Lanvin. Pred Bouchrom Jarrar stoga je težak zadatak.

U Parizu je danas prikazala crno-bijelu kolekciju s momentima tamnoplave i ljubičaste, koja se bazirala na večernjim haljinama i ženskim odijelima. Silueta slova I provlačila se čitavom kolekcijom, haljine su padale ravno uz tijelo bez pretjeranih odskakanja i naglasaka, baš kao i odijela koja su savršeno prianjala uz tijela modela. Čitav dojam izdužene siluete još je dodatno pojačan vertikalnim prugama koje se pojavljuju na više komada u kolekciji. Koristila je mnogo transparentnih tkanina, saten i svilu. Teksture su uvedene ljuskastim perlama, šljokicama, perjem i čipkom. Vrlo elegantno, ženstveno, ali sasvim uobičajeno. Nedostajalo je dubine, boljih dizajnerskih rješenja, pa čak i boja budući da se ipak radi o kolekciji za proljeće/ljeto 2017. 

No, kad se pogleda kolekcija u cijelosti, nekako je najviše nedostajalo hrabrih poteza i šarma koji je Alber Elbaz tako vješto unosio u Lanvinove kolekcije i pitanje je može li ga njegova nasljednica više ikada vratiti. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više