Search

Što Levi's-ice i mala crna haljina rade u muzeju MoMa?

Što Levi's-ice i mala crna haljina rade u muzeju MoMa?

"Items: Is Fashion Modern"


Image: buro247.ru,
PR

U najavljenom izložbenom projektu susrest će se prošlost, sadašnjost i budućnost bitnih dizajnerskih brendova, statement komada i izričaja, čak njih 99 kao što su Levi's 501, Dr. Martens, Nike, mala crna haljina, kimono…

Muzej moderne umjetnosti u New Yorku, poznatiji kao MoMa, najavio je izložbu pod nazivom "Items: Is Fashion Modern". Fokus teme usmjeren je na dizajn u modi, a u ovom najavljenom konceptu susrest će se prošlost, sadašnjost i budućnost bitnih dizajnerskih brendova, statement komada i izričaja, čak njih 99 kao što su Levi's 501, Dr. Martens, Nike, mala crna haljina, bijeli t-shirt, kimono… Svaki izložak koji je u modu unio neki poseban značaj te ju u nekoj epohi obilježio, bit će proučen i predstavljen kroz arhetipsku, stereotipsku i prototipsku strukturu u korelaciji s njegovim modernim poimanjem ili inačicama.

Što Levi's-ice i mala crna haljina rade u muzeju MoMa? (фото 1)

Osim toga izložba će uključiti i poveznice između mode i njezine funkcionalnosti, estetike, identiteta, ekonomskih pitanja, ali i tehnologije. Otvorenje je zakazano za prosinac 2017. godine, a spomenimo i kako će se uoči najavljene "Items" izložbe, u svibnju ove godine organizirati i dvodnevno uvertira-događanje na kojem će se susresti mnogi poznati svjetski dizajneri, kritičari, aktivisti, ljudi iz struke, a koji će otvoriti mnoga pitanja i diskusije vezane uz (modni) dizajn, kako je oblikovan te kako je oblikovao i utjecao na nas same. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više