Search

Svi pričaju o novoj kolekciji Simona Jacquemusa

Svi pričaju o novoj kolekciji Simona Jacquemusa

Tjedan mode u Parizu


Image: Imaxtree

Mnogi modni kritičari kažu kako se prvi dan Tjedna mode u Parizu nikako ne propušta jer tada svoje kolekcije prikazuju mladi dizajneri koji će formirati scenu idućih godina. Jedan od njih je i Simon Jacquemus o čijoj novoj kolekciji priča čitav modni svijet

Simon Jacquemus ima tek 26 godina, a svoj je brend pokrenuo već s 19 godina. Usporedbe radi, reći ću vam da je Christian Dior osnovao svoj brend sa 41 godinom. Zamislite onda što sve možete učiniti kada imate samo 26 godina i vlastitu reviju na Tjednu mode u Parizu tijekom koje vam u prvom redu sjedi Demna Gvasalia. O Jacquemusu će se još puno pričati.

Kolekcija koju je prikazao jučer u Parizu bila je vrlo zrela, promišljena do posljednjeg detalja. Htio je prenijeti atmosferu Provanse i čitavog juga Francuske, pa je na početak piste postavio reflektore formirane u krug koji su bacali prigušenu svjetlost i imitirali zalazak sunca. Djevojke su nosile slamnate šešire širokih i ravnih oboda zbog čega su podsjećale na beračice lavande koje se obično nađu na razglednicama iz Provanse. Odjeća je bila doista sjajna, vrlo promišljena i slojevita, i kada je pogledate ne biste pomislili da je Jacquemus samouk dizajner. Bez ikakvog formalnog obrazovanja pokrenuo je brend zbog čega je u početku kritiziran jer nije znao ništa o tehničkoj izradi. No, tada je učinio sve kako bi postao vidljiv - odlazio je na Vogueov Fashion´s Night Out, kontaktirao francuske televizije, pa čak i zaustavljao ljude na ulicama. I čini se kako je to bila dobra strategija.

Kolekcija koju je jučer prikazao obilovala je sjajno ukrojenim rukavima, savršeno oblikovanim predimenzioniranim ramenima koja su se simetrično ljuljala na pisti i metrima i metrima tkanine utrošene na široke hlače, suknje i balonere koje su plesale oko nogu modela. Takvo što nije mogao napraviti amater - Jacquemus je angažirao prave ljude koji su njegove ideje pretvorili u kolekciju o kojoj modni svijet od jučer nije prestao brujati.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više