Traži

Talijanski brend koji vole trendseterice

Talijanski brend koji vole trendseterice

Alexa Chung, Anna Dello Russo, Pixie Lot


Fotografija: Promo

Pixie Lott, Anna Dello Russo, Alexa Chung, Peaches Geldof i Charlotte Olympia samo su neke od žena s dobrim stilom koje su odabrale dizajn s potpisom Vivetta

Vivetta je talijanski suvremeni brend osnovan 2009. od strane dizajnerice Vivette Ponti, i kroz samo nekoliko godina postao je omiljen mnogim svjetskim trendsetericama te se njezina odjeća nalazi u najluksuznijim svjetskim robnim kućama i trgovinama. Estetika njezine odjeće je razigrana i istovremeno jako ženstvena, a inspiraciju crpi iz mnogih izvora od poezije, lutki, antikviteta, starinskog namještaja i goblena. Spajanje nostalgičnih elemenata s potpuno modernim siluetama, za nju je uvijek izazov, a kontrastne linije ogledaju se u neočekivanim detaljima poput apliciranih životinja. Obrisi lica ili ruku sastavni su dio svake kolekcije i na taj način spaja nadrealizam i modu te romantizam i ironiju. Velika ljubiteljica životinja, benda Nouvelle Vague, glumice Anne Karine, Mie Farrow, Catherine Deneuve, Barbara Steele, često inspiraciju pronalazi u starim horor filmovima i eksperimentalnim animiranim filmovima.

Resort kolekcija za 2016. godinu prepuna je cvijeća i prugica te na prvu djeluju baš poput odjeće za lutke. Ljupke haljine i kompleti od sjajnog raskošnog materijala stilizirani su s cvijećem, širokim kontrastnim prugama i nezaobilaznim volanima. Ženstveni lookovi upotpunjeni su s ručno izrađenim soknama i retro cipelama ukrašenim s mašnama. Kolekcija baš kao stvorena za moderne, ali nježne djevojke koje njeguju romantičnu estetiku s modernim pomakom. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor