Search

The Row, jesen/zima 2015.

The Row, jesen/zima 2015.

Minimalizam i pročišćene linije


Image: buro247.ru

Jučer su svoju jesensko-zimsku kolekciju u New Yorku predstavile i sestre Olsen, koje su u svoju estetiku unijele novu razinu jednostavnosti i pročišćenih linija

Sestre Olsen redovito nalazimo na popisima najbolje odjevenih žena svijeta, međutim, njihova uloga u dizajnu kuće The Row nije potpuno jasna. No jedno je sigurno, Mary-Kate i Ashley imaju odličan njuh za modne talente pa u upravi njihove modne kuće uvijek nailazimo na zvučna imena. Jedno od njih zasigurno je i bivša kreativna direktorica Nadège Vanhee-Cybulski, koja je nedavno na mjestu kreativnog direktora kuće Hermès zamijenila talentiranog Christophea Lemairea, a do tog nas je trenutka oduševljavala svojim prekrasnim kolekcijama za The Row. Stoga su sestre Olsen sad imale zadaću pronaći novu osobu od povjerenja koja bi udovoljila njihovim kriterijima kad je riječ o kreativnom vodstvu brenda. Tu su osobu pronašle i upravo je ona zaslužna za novu predstavljenu kolekciju, ali ime se još uvijek čuva u tajnosti.

Jučerašnja revija održala se na praznom 35. katu nebodera Seagram Building, za čiju je realizaciju odgovoran slavni arhitekt Ludwig Mies van der Rohe, a odabir ove zgrade nije nimalo slučajan. Mary-Kate je komentirala odabir riječima: "Mislim da prostor doista govori umjesto nas", dok ustvari prostor govori vrlo malo, gotovo ništa, što je vjerojatno upravo ono što su sestre Olsen i naumile. Kad su modeli prošetali praznim prostranstvom, jasno je bilo da je glavna ideja ove kolekcija jednostavnost i minimalizam. Savršeno ravne linije i koncizne siluete lišene nepotrebnih detalja te rafinirana pročišćenost kreacija ostaju vjerne estetici brenda pa je teško zamisliti da je kolekcija rezultat rada novog kreativnog direktora. Nova kolekcija ponovno donosi motive iz istočnjačke kulture, koja je prisutna u gotovo svim kolekcijama brenda The Row. Međutim, sestre Olsen i njihov tim uvijek donose svoju interpretaciju spomenutih motiva, ignorirajući pritom religioznost i ritualnost azijske kulture, već naglasak ostaje na spokoju i ravnoteži.

Slojeviti kimono kaputi lelujaju se preko hlača ležernog kroja, a visoki ovratnici kombiniraju se s orijentalnim pojasevima na vezanje, čime se suptilno naglašava ženstvena silueta. Kolekcijom dominiraju neutralne boje, bijela i krem kojima kontrast čine tamnosmeđa, crna i tamnoplava. U nastavku pogledajte kako sestre Olsen zamišljaju minimalizam. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više