Traži

\"Tinder za stylinge\" je jedina aplikacija koja nam je nedostajala

"Tinder za stylinge" je jedina aplikacija koja nam je nedostajala

Kako se Mada razlikuje od svih aplikacija za stylinge do sada?

Tekst: T.L.


Fotografija: Pexels,
Mada

"Mi vjerujemo da bi odijevanje trebalo biti lako. Možda život i jest težak, ali pronalazak outfita koji vam se sviđa ne bi trebao biti", stoji na službenim stranicama nove aplikacije Mada koja je u App Storeu ugledala svjetlo dana prošli tjedan. Aplikacija, čija je namjena olakšati vam svakodnevicu tako da vam pomogne odabrati idealni styling za svaku prigodu, već je zaradila nadimak "Tindera za odjeću", a nama se već na prvu svidjela mogućnost da swipeamo stylinge ulijevo ili udesno!

Aplikaciju Mada osmislila je i pokrenula 22-godišnja studentica iz Bostona Madison Semarjian koja je na ideju "Tindera za stylinge" došla u jednom očajničkom pokušaju da se odjene za date i, naravno, udešivi svojim izgledom. Nakon što joj je prijateljica dala savjet da odabere ono u čemu se osjeća svoje, Madison je taj savjet odlučila pretočiti u aplikaciju. I upravo u tome leži Madin forte uzmemo li u obzir sve slične aplikacije koje su dosad okušale sreću u App Storeu. Madina filozofija bazira se na jedinstvenim odjevnim stilovima i individualizmu tako da vam aplikacija neće savjetovati nešto posve drugačije od vašeg ukusa. Inicijalne informacije o svojoj estetici svaki će joj korisnik dati ispunjavajući upitnik koji se sastoji od 10 stilskih pitanja.

"Tinder za stylinge" je jedina aplikacija koja nam je nedostajala (фото 1)

Predložene stylinge možete swipeati ulijevo ako vam se ne sviđaju ili udesno ako vam se sviđaju, a Mada će, što je češće koristite, sve više i više doznavati o vašim preferencijama te će vam, na temelju prikupljenih podataka, moći ponuditi i korisnije savjete. Madina krilatica glasi "probudite stilista u sebi" s kojom nastoji pokazati da svi sami znamo što nam najbolje pristaje, jedino što je potrebno je ponekad nas malo uputiti u pravom smjeru. Madu, naime, možete konzultirati kada god želite  - prije razgovora za posao, važnog sastanka ili odlaska u kino, a svu ponuđenu odjeću odmah možete i kupiti. Madison naglašava da Mada ne forsira trendove jer smatra da je važnije da se dobro osjećate u odjeći koju nosite nego da gomilate odjeću sukladno modnim diktatima koji vam možda uopće nisu bliski.

"Tinder za stylinge" je jedina aplikacija koja nam je nedostajala (фото 2)

"Željela sam da aplikacija ima ljudski dodir pa sam pri njezinom kreiranju konzultirala stilistice Jennu Igneri, Joiee Thorpe i Brittu Briscoe", objašnjava Madison te dodaje kako se Mada ne mora nužno koristiti kao aplikaciju za shopping. Ona može biti i naš modni guru, prijateljski savjet ili maleni kutak za inspiraciju u trenucima kada nam ona nedostaje. Ako, s druge strane, čeznete za novom garderobom, uz Madine stilske savjete lako ćete popuniti svoje vješalice jer je aplikacija prije lansiranja sklopila partnerstva s više od 2,600 brendova i broji više od 4 milijuna odjevnih predmeta. Madison je najavila kako trenutno radi i na muškoj verziji aplikacije.

Napišite komentar