Search

Tjedan mode: Carolina Herrera predstavila posljednju kolekciju, Oscar de la Renta osvojio simpatije milenijalki...

Tjedan mode: Carolina Herrera predstavila posljednju kolekciju, Oscar de la Renta osvojio simpatije milenijalki...

Jesen/zima 2018/2019

Tekst: D.D.


Image: Imaxtree

Njujorški modni tjedan bliži se svome kraju, a neka od najvećih imena svoje su kolekcije predstavili posljednji put...

Carolina Herrera

Tjedan dana prije revije modnim svijetom odjeknula je vijest da dizajnerica napušta svoju poziciju te će od sada za brend koji nosi njezino ime nastupati u ulozi ambasadorice. Prije gotovo 40 godina osnovala je kuću koju sada prepušta u rukama kreativnog direktora Wesa Gordona pa se njezina posljednja revija s nestrpljenjem očekivala. Modna kuća poznata je po svojim toaletama, a u vrijeme kad vlada streetwear stil nije čudno da je 79-godišnjakinja kuću odlučila prepustiti vodstvu mlađe garde. Ipak, od onog što je u DNA-u njezine modne marke nije odstupila u ovoj kolekciji - kreacije od svile i tila dostojne su crvenih tepiha, a jednako atraktivne su bile i haljine midi dužine koje su činile dobar dio kolekcije. Show je zatvorila dugačkim suknjama od tafta u jarkim bojama koje su manekenke nosile uz bijele košulje, baš kao što to Carolina Herrera i sama čini.

Derek Lam

Već je prvi look u najboljem svjetlu najavio odličnu kolekciju američkog dizajnera - pelerina od tamnoplave brušene kože bila je prebačena preko robusne dolčevite i lepršavih hlača u boji konjaka, a manekenka je u ruci nosila oversized torbu. Iako je inspiraciju pronašao u odjeći koju nose jahači, kolekcija nije doslovno pratila elemente njihovih outfita već ih je interpretirala na chic način, uz pokoji print konja na suknjama i haljinama te korištenje tkanine koja se stavlja ispod sedla. Džokejima su bile nadahnute i hlače s crtama te pletenina s grafičkim elementima. Kolekcija koja koketira sa sportskim stilom, neodoljivo je elegantna i nosiva u poslovnim prigodama. Nabori koji su u prošlosti nastajali na suknjama i haljinama žena kad bi jahali, inspiririali su nabore na posljednje dvije prikazane kreacije, minimalističke toalete u crnoj i crvenoj boji.

Oscar de la Renta

Prije manje od dvije godine kreativnim direktorima modne kuće proglašeni su pripadnici millennial generacije Laura Kim i Fernando Garcia, a ovo je treća (i najuspješnija) kolekcija koju su dizajneri prikazali. Šljokičaste party haljine koje laskaju figuri izmjenjivali su se na pisti sa ženstvenim kaputima ukrašenim vezom i komadima s motivima cvijeća. Luksuzni detalji na baršunastim i svilenim kreacijama zasigurno će privući pozornost glumica s holivudske A-liste koje će se u nadolazećoj sezoni dodjela nagrada "potući" za komadima iz ove kolekcije, a s njima će se boriti i milenijalke.

Zimmermann

Elementi viktorijanskog doba zajedno s onima iz 80-ih godina prošlog stoljeća? Po mišljenju, a i prikazanoj kolekciji kreatorice Nicky Zimmermann idu zajedno. Manekenke su pistom šetale u "običnim" i nosivim komadima, ali to ne znači da su bili jednostavni. Različiti uzorci, volani, prozirne tkanine u kombinaciji s kožnatim komadima - zaigrana i boho kolekcija svidjet će se brojnim ženama. Kontrast ženstvenim komadima bile su kaubojske gležnjače od zmijske kože te predimenzionirane bomberice i jakne s krznom. Da nije sve u lepršavim haljinama i cvjetnom uzorku, dizajnerica je pokazala s nekoliko "konkretnijih" komada - kariranim balonerom, kožnatom haljinom koja seže do gležnjeva te ružičastim hlačama visokog struka.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više