Search

Tjedan mode u Londonu: Molly Goddard, J.W. Anderson, Simone Rocha

Tjedan mode u Londonu: Molly Goddard, J.W. Anderson, Simone Rocha

Jesen/zima 2017.

Image: Imaxtree

Nakon vrlo zanimljivog New Yorka, modni su znalci u petak odletjeli u London gdje ih je dočekalo još noviteta

U prva tri dana svoje su revije prikazali neki od najpoznatijih londonskih dizajnera kao što su J.W. Anderson i Simone Rocha, ali i mlade nade poput Molly Goddard koje bi mogle diktirati daljnji tijek promjena kroz koje trenutno prolazi modna industrija.

Molly Goddard

Molly Goddard je jedna od rijetkih mladih dizajnerica koje uspijevaju ostati dosljedne sebi, a istovremeno se istaknuti kao one koje diktiraju trendove. U novoj kolekciji koju je prikazala u subotu u Londonu, Goddard je nastavila sa svojim haljinama od tila koje su joj svojevrsni zaštitni znak. Bilo ih je u svim oblicima od mini suknji preko prozirnih modela koje je stilizirala s raznim topovima i nabranim hlačama, do dugih haljina "A" kroja čiji su se bogati slojevi tila protezali skroz od vrata do poda. Upustila se u eksperimentiranje s hlačama pa je tako predstavila već spomenute nabrane modele koji su se dobro uklopili u koncept i estetiku, a predstavila je i nekoliko prugastih topova kojima je pokazala da je spremna kreirati i svakodnevnije modele, no tu je još nesigurna. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju:

J.W. Anderson

Kreativni direktor Loewea u subotu je u Londonu prikazao jesensku kolekciju za vlastiti brend. Radilo se o vrlo ženstvenoj priči kojom su dominirale haljine - duge ili kratke, s rukavima ili naramenicama, "I" ili "X" siluete - bilo ih je u svim oblicima. Uz njih, Anderson je predstavio i nekoliko suknji koje je dramatično ukrasio nojevim perjem dok je ostatak kolekcije bio poprilično svakodnevan. Ta svakodnevnost dodatno je naglašena dekonstruiranim kožnim jaknama i balonerima koji su činili srž dnevne odjeće Engleza kroz čitavu povijest. Modernost je dobio pomicanjem silueta što je učinio kombiniranjem tkanina tako da je rastavljao kroj i umetao novu tkaninu na neočekivanim mjestima. Tako je dobio i bogate teksture kombinirajući nabrani saten i popelin, kožu i krzno, neopren i hladnu svilu. Zanimljiva i svježa priča, no nekako joj nedostaje onih komada koji vam uhvate pažnju i očaraju vas do kraja. U galeriji pogledajte što je J.W. Anderson pripremio za jesen:

Simone Rocha

U kolekciji za jesen/zimu 2017. Simone Rocha je odala počast ženama svih dobi. Pistom su u Londonu tako šetale Jan de Villeneuve (71), Benedetta Barzini (73), Cecilia Chancellor (50), Audrey Marnay (36), Jaimie Bochert (33) i drugi mlađi modeli. Rocha je prikazala kolekciju koja nije određena godinama što se može gledati iz perspektive da na pistu nije poslala trendi trenirke i uske tajice koje danas nose Kendall Jenner i ostale mlađe predvodnice trendova, ali i s one strane da je njezine odjeća zapravo uvijek odmaknuta od trendova i u startu osmišljena bez dobi kao parametra o kojem se treba razmišljati. Vidjeli smo tako odlične suknje i kapute od baršuna, svilenkaste balonere u tamnim tonovima, ali i s printom žutog cvijeća. Ogrtači su bili izrađeni i od tankog delikatnog popelina sa štikanim cvjetnim motivima, ali i od izvezene svile i vune ukrašene velikim crnim i crvenim cvjetovima od vune ili kože, obrubljenim pletivom. U kolekciji je bilo i krzna koje se pojavljivalo u obliku raskošnih bundi, natikača, mašni, pa čak i na rubovima predimenzioniranih džepova ženskih odijela koja su uz pregršt romantičnih haljina izgledala vrlo svježe, a opet smisleno. Smislena i zaokružena kolekcija koja će imati puno obožavatelja među modnim znalcima. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju:

Related articles

Buro 24/7 Selection

više