Search

Tjedan mode u Londonu: Simone Rocha, Gareth Pugh, Versus

Tjedan mode u Londonu: Simone Rocha, Gareth Pugh, Versus

Kolekcije proljeće/ljeto 2016.

Image: buro247.ru

Predstavljamo vam najbolje od drugog dana Londonskog tjedna mode: što su pripremile kuće Simone Rocha, Gareth Pugh, Versus?

Simone Rocha

U novoj kolekciji dizajnerica Simone Rocha do krajnjih granica dovela je temu prozračnosti, lepršavosti i nježnosti. Revija je započela u svijetlim tonovima, poglavito u nježnoj ružičastoj koja se razvijala do prigušene tamnocrvene obogaćene ženstvenim floralnim printom, da bi zatim zakrenula u smjeru smjelije maslinasto zelene i nezaobilazne crne, te završila na prozračnoj bijeloj.

U cijeloj kolekciji osjeća se utjecaj fetišističke bondage estetike japanskog fotografa Nobuyoshija Arakija, što u kombinaciji s nježnim materijalima i bojom, kojima se dizajnerica poslužila u svojim kreacijama, djeluje neočekivano i upravo je to suprotstavljanje grube seksualnosti delikatnoj lepršavosti i ženstvenosti glavna odlika nove Rochine kolekcije. Dizajnerica profinjene haljine seksualizira prozračnim svijetlim materijalima i mrežastim tkaninama koje ne otkrivaju sve, ali provociraju u maniri svojevrsne japanske Lolite. S druge strane, Rocha tek probuđenoj djevojačkoj senzualnosti suprotstavlja komade pomalo vojničkog tona u kaki i crnim tonovima, koje omekšava svjetlucavim materijalima i mekoćom prijelaza u kroju. 

Gareth Pugh

Umjesto crvenih križeva kojima se nadahnjivao prošle sezone, Gareth Pugh ovog je puta kao ključan motiv svoje kolekcije odabrao lik drag queen zvijezde Divine. Odatle i obilje lateksa, krzna, zlatnih šljokica, dramatičnog make-upa tipičnog za scenske nastupe transseksualnih zvijezda i karikaturalnih prikaza ženske siluete. Još se uvijek dobro sjećamo moćnih Diorovih čizama od lateksa, ali Pugh lateks vizualizira u formi jarko crvenih ili crnih tajica. Dodatnu dozu šoubiz drame Pugh usipava velikim količinama zlatnih i crvenih šljokica, crno-bijelim prugama, i jarkom crvenom nijansom. Pugh djevojka vrlo je samouvjerena i uživa u pažnji koju privlači, ona je naprosto kraljica podija. 

Versus

Prošla sezona za kuću mlađeg brata kuće Versace donijela je osvježenje u obliku novog kreativnog direktora Anthonyja Vaccarella, koji, prema riječima Donatelle Versace, odlično razumije estetiku brenda, što je dokazao i na jučer predstavljenoj kolekciji u sklopu Tjedna mode u Londonu. Seksi s pretjerano upadljivim, ponekad suviše glamuroznim predznakom odlike su koje već godinama krase kuću Versace, međutim, Vaccarello je u svojoj kolekciji za Versus objedinio prepoznatljiv seksi pečat sa svojom suzdržanijom vizijom. Tamna monokromatika, životinjski print i djelomično floralna paleta u tamnim nijansama prevladavali su na senzualnim haljinama, ultrakratkim mini suknjama, sportskim hlačicama do koljena i uskim asimetričnim haljinama s vrlo visokim prorezom, čime je Vaccarello pokazao da ga uopće ne zanima drama, niti ga impresioniraju arhivske kreacije namijenjene za crveni tepih kakve smo već stoput vidjeli; on se igra jednom drugačijom, smjelijom, i istovremeno suzdržanijom modnom ljepotom. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više