Search

Tjedan visoke mode u Parizu: Atelier Versace, jesen 2015.

Tjedan visoke mode u Parizu: Atelier Versace, jesen 2015.

Čarolija šumskih nifmi


Image: buro247.ru

Za novu couture reviju kuće Versace u dvoranu je dovezeno 25 tisuća živih orhideja koje su se prostirale posvuda. A posebno dojmljivo izgledala je sama pista koja je ispod plastične ploče po kojoj su šetali najveći modeli današnjice skrivala prekrasnu igru cvjetova i svjetlosti...

Kolekcije talijanske kuće u posljednje dvije sezone doživjele su nekoliko promjena, a Donatella Versace javno je priznala kako traži novi smjer za svoju kuću, odnosno istražuje "mekšu stranu Versace djevojke" u svojoj novoj haute couture kolekciji. Tako svjedočimo nekoj novoj estetici koja više ne slavi ni Amazonke, ni žene-mačke u upadljivim presijavajućim korzetima; nova Versace djevojka više nalikuje kakvoj grčkoj boginji u kojoj se sasvim prirodno stapa borbenost s ljupkom nježnošću.  

Na ovom harmoničnom spoju dvaju naizgled nespojivih i proturječnih koncepata izgrađena je i cijela kolekcija. Posebno su ženstveno djelovale drapirane poluprozirne tkanine (koje čine većinu materijala kolekcije) i mrežasti detalji koji su nalikovali zapetljanim suhim grančicama. Donatella Versace mrežasti motiv uvodi u nježne prozračne haljine, koristeći se njime kao osnovnom dekoracijom pa ga šije u mekane korzete, dok dugačke se haljine nježno lelujaju oko tijela – poput kakvog svilenog vala. Temu prirodu vrlo jasno naglašavaju floralni motivi, što je vidljivo na primjeru pojedinih haljina dekoriranih aplikacijama od sitnih perlica koje podsjećaju na sitne pupoljke, i neka drugačija vizija "djece cvijeća". Međutim, ovdje nije riječ o utjecaju 70-ih i hipi pokretu, već o slici čarobnih šumskih nimfi iz zamišljenog bajkovitog svijeta.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više