Search

Tjedan visoke mode u Parizu: Atelier Versace, S/S 2015.

Tjedan visoke mode u Parizu: Atelier Versace, S/S 2015.

"Druga koža"


Image: buro247.ru

Tjedan visoke mode u Parizu otvorila je sinoć Donatella Versace. Modna kuća Versace i ove sezone igra na kartu seksipila, ali ovaj put nismo vidjeli korzete i zategnute linije, već se dizajnerica inspirirala prirodnom ženskom siluetom

Ove sezone Donatella Versace ponovno eksperimentira s različitim krojevima, koje u potpunosti podređuje prirodnim linijama ženskog tijela. Haljine i kombinezoni, koje na modelima stoje kao saliveni, izgledaju kao da ih je dizajnerica doslovno kreirala na samome tijelu, namjerno otkrivajući kožu koja svojim u geometrijskim oblicima kontrastira tkanini. Ključna kost, bedrene kosti i mišići proviruju iz izreza, tvoreći na taj način novu idealnu ženstvenu figuru.

Versace

Boje kojima dizajnerica ističe kontrast između kože i tkanine su jarke i pune: bijela, vatreno crvena i električno plava. Međutim, boje u pojedinim komadima ne djeluju skladno; monokromatske kombinacije u plavoj i crvenoj nijansi toliko su intenzivne i, samim time, potpuno samodostatne. Kad se svilenoj haljini sa suknjom punog kruga pridoda i kratka jaknica u istoj boji s aplikacijama ili široki remen s ogromnom kopčom, kreacija jednostavno postaje prezasićena i prekičasta.

versace

U drugom se dijelu kolekcije ipak pojavljuju komadi koje smo navikli vidjeti iz Ateliera Versace: mrežaste haljine ukrašene apstraktnim razrezanim uzorcima i aplikacijama s kristalićima, biserjem i razrezanim nitima. Ali i ovdje ne pronalazimo krute linije: ovi komadi ne djeluju poput oklopa, kao što bismo mogli očekivati od Donatelle Versace, već na modelima djeluju poput "druge kože". 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više