Traži

Tjedan visoke mode u Parizu: Chanel, S/S 2015.

Tjedan visoke mode u Parizu: Chanel, S/S 2015.

"Flower Power" na Lagerfeldov način


Fotografija: Imaxtree

Interijer Grand Palaisa dosad se već nekoliko puta, pod dirigentskom palicom Karla Lagerfelda, transformirao u razne pozornice, od svemirske stanice do bulevara na kojem se odvijao modni prosvjed. Ovog je puta procvjetao u prekrasan tropski vrt...

Neumorni kreativni direktor francuske modne kuće, Karl Lagerfeld svakoj svojoj kolekciji, bilo da se radi o sezonskoj, cruise, predsezonskoj ili couture kolekciji, pristupa s novim entuzijazmom. Ali Tjedan visoke mode je slučaj za sebe. Ovaj je put dvoranu Grand Palaisa Lagerfeld na jedan dan pretvorio u pravi pravcati tropski vrt. I na preuređenoj sceni, među gustom i trnovitom, papirnatom bijelom travom koja djeluje poput kulisa kakve razigrane dječje predstave, izložio svoju cvjetnu instalaciju.

Jednostavne siluete s unikatnim aplikacijama, fino izrađenim mekanim cvijećem i raskošnim blještavim vezom. Najprije su na scenu stupili vrtlari, koje je Lagerfeld osobno odabrao, jer se toliko intimna uloga ne može prepustiti slučajnom prolazniku, i tek je tada vrt oživio. Prekrasni pupoljci, koje su utjelovili modeli, pojavili su se u Lagerfeldovom "Cvjetnom gradu".  

Tjedan visoke mode u Parizu: Chanel, S/S 2015. (фото 1)

Šeširi koji nalikuju cvjetnim buketima, komadi u veselim ali gdjegdje nježnim bojama proljeća, crno-bijela parada i cvijeće, cvijeće i opet cvijeće! Možda će neki reći da motiv cvijeća i nije najoriginalnija ideja za proljetno-ljetnu kolekciju, ali Lagerfeldu je i ovaj put pošlo za rukom predstaviti nešto vrijedno pažnje.

Tjedan visoke mode u Parizu: Chanel, S/S 2015. (фото 2)

U novoj kolekciji kuće Chanel svjedočimo umjetničkom trijumfu atelijera Lemarié, s kojim Chanel surađuje već gotovo dva desetljeća, a koji je zaslužan za prekrasne cvjetne i pernate aplikacije. Od gumba, bujnih rascvjetalih pupoljaka na rukavima, suknjama, haljinama, topovima, jaknicama, rukavicama i, uostalom, svih aplikacija koje komade čine toliko raskošnima, sve je to proizašlo iz ruku marljivih umjetnika atelijera Lemarié. A ne zanemarimo ni impresivno umijeće čipkarica atelijera Lesage. Čak i ako niste ljubitelj Lagerfeldove estetike, svojim profinjenim aplikacijama i preciznom izradom, oba su atelijera kolekciji pružila dozu gracioznosti koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor