Search

Tjedan visoke mode u Parizu: Dior proljeće 2016.

Tjedan visoke mode u Parizu: Dior proljeće 2016.

Dior kao u vrijeme Rafa


Image: ImaxTree

Spuštena ramena, cipele koje se vežu poput balerinki, haljine stisnute u struku, sitni uzorak cvijeća... Kao da Raf Simons nikad ni nije napustio Dior

Iako je gotovo cijelom kolekcijom prožet romantični floralni element, taj uzorak na trenutak postaje vrlo provokativan. Kao u kombinaciji s raskopčanim sakoom i suknjom koja je na jednom dijelu potpuno bijela, a s druge strane šarena i prati ljuskice u obliku cvijeća nalijepljene po prozirnom topu tkanine. Aplikacije poput sitnog cvijeća ili naborane tkanine koja se razdvaja i opet skuplja u cjelinu stvaraju dojam raskoša po kojem je kuća Dior i inače poznata.

Volani su sada dobili jednu novu formu. Točnije, topovi su dobili volane na dekolteu i izgledaju poput pravih skulptura ili umjetničkih djela. U kolekciji se našla i neizostavna crna prozirna čipka, no ni ona nije tipična. Spojena je sa suvremenim elementima koji su dobili jednu novu formu. Zanimljivi su izrezi na dugim svilenim haljinama. Oni sada izgledaju kao da haljina namjerno stoji ukoso. Baš kao i cijela kolekcija, izgleda poput francuskog chica u koji je uloženo puno truda da bi izgledalo kao da se sve namjestilo za 10 minuta.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više